ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Διακρίσεις μαθητών και από την Σάμο!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

Μυτιλήνη, 5 Μαρτίου 2014

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ : Α΄ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΠΡΟΣ : Μ.Μ.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συμμετοχές και διακρίσεις μαθητών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου στη δράση «+δημιουργώ» Σας ενημερώνουμε ότι η δράση «+δημιουργώ» η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα με συμμετοχές από όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Η πρόσκληση απευθύνονταν στους μαθητές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας, προκειμένου να συμβάλλουν με τις εικαστικές δημιουργίες τους στη διαμόρφωση της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου http://paratiritirio.minedu.gov.gr.

Απώτερος στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε θέματα βίας και εκφοβισμού, μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε μια κοινή δράση, την ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς καθώς και της ανάπτυξης σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μία σημαντική παράμετρος της δράση «+δημιουργώ» είναι ότι διενεργήθηκε αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, ενώ αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ενημέρωση-συζήτηση και διαδραστική ενασχόληση των μαθητών με σχετικές πηγές και εκπαιδευτικό υλικό πριν τη συμμετοχή.

Κινούμενοι σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και εκφράζοντας προσωπικά τους βιώματα, επιθυμίες και ελπίδες, μαθητές αρκετών σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, υποβάλλοντας πρωτότυπα έργα που συγκίνησαν και εντυπωσίασαν τόσο τις κατά τόπους Επιτροπές, όσο και την Κεντρική Επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης που συστήθηκε για το σκοπό αυτό.

Στην προκαταρκτική φάση, οι κατά τόπους Διευθύνσεις επέλεξαν τα έργα που –σύμφωνα με τις τοπικές Επιτροπές- ανταποκρίνονταν με επάρκεια στο θέμα και τους στόχους της δράσης.

Συγκεκριμένα, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης λάβαμε προς κρίση τα παρακάτω έργα:

 

Μεταξύ των ανωτέρω υποβληθέντων έργων, επελέγησαν τα παρακάτω για να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στην τελική φάση του Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 6 Μαρτίου 2014, ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού:

Α) Αφίσα της μαθήτριας της Ε1 τάξης του 1ου Δ.Σ. Σάμου Αγάπης Βλάχου

Β) Λογότυπο των μαθητών Τζιάκα Κάθυ, Κοτζαγιώργη Στέλλας, Γρίβα Μαρίας της Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης

Γ) Λογότυπο της μαθήτριας Αθανασίας Κομνηνάρη της Α΄τάξης του Γυμνασίου Οινουσσών Χίου

 

Όλα ανεξαιρέτως τα έργα των μαθητών χαρακτηρίζονταν από πρωτοτυπία, απαράμιλλη τεχνική, προσωπική καλλιτεχνική ματιά και βαθυστόχαστα μηνύματα, γεγονός που πραγματικά δυσκόλεψε το έργο της Επιτροπής προκειμένου να καταλήξει στην επιλογή τριών.

Δε μπορούμε, λοιπόν, παρά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές μας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Μέσα από την εκστρατεία καταπολέμησης της βίας και του εκφοβισμού τους δόθηκε η δυνατότητα να υψώσουν το δικό τους ανάστημα και να αναδείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο συμμετέχοντας σε μια θετική δράση.

Θερμές ευχαριστίες στους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς-κηδεμόνες που υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή και είμαστε βέβαιοι ότι θα συστρατευθούν στο πλευρό των παιδιών μας για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1275
ΕχθέςΕχθές1482
ΕβδομάδαΕβδομάδα2756
ΜήναςΜήνας43801
ΣύνολοΣύνολο5916142
Statistik created: 2017-11-21T21:39:26+02:00
O καιρός σήμερα