ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

H έλλειψη ασθενοφόρου στοίχησε άλλη μια ζωή στο Καρλόβασι!

Ωρα 19:33

Ρεπορτάζ "Σαμιακή Γνώμη"

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Σάμος γίνεται "διάσημη" για τον χαμό ενός ανθρώπου από την έλλειψη και πάλι ασθενοφόρου στο Καρλόβασι!

Το πρόβλημα όπως φαίνεται δεν μπορεί να λυθεί, ειδικά για την δυτική Σάμο και τα πράγματα φαίνονται όσο περνά ο καιρός να γίνονται ακόμη χειρότερα, παρόλες τις τυμπανοκρουσίες για την έλευση 3 ολοκαίνουριων αθενοφόρων στο νησί μας!

Πριν από λίγες ημέρες γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από πολίτες και παραθεριστές της πόλης του Καρλοβάσου, για περιστατικό θανάτου ενός λουόμενου από την έλλειψη ασθενοφόρου!

Συγκεκριμένα, όπως μας καταγγέλθηκε, στις 31 Αυγούστου στις 12 περίπου το μεσημέρι, ένας λουόμενος 60 ετών, απολάμβανε το μπάνιο του στην παραλία Καρλοβάσου, μπροστά στο σημείο (περίπου) που βρίσκεται το ξενοδοχείο "Samaina Inn".

Ο άτυχος άνδρας υπέστη ξαφνικά καρδιακή προσβολή με αποτέλεσμα να πέσει λυπόθυμος στην παραλία!

Άμεσα λουόμενοι και συγγενείς του κάλεσαν το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ ώστε να έρθει ασθενοφόρο να τον παραλάβει.

Η απάντηση όμως που δέχθηκαν ήταν πως ο οδηγός του ασθενοφόρου είναι σε ρεπό (!!!!!!!) και δεν υπάρχει άλλο ασθενοφόρο!

Έτσι θα ερχόταν άλλο από το Βαθύ που η απόσταση είναι 35χιλιόμετρα!!!

Στις έντονες διαμαρτυρίες και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, η απάντηση που έπαιρναν ήταν πως δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό!

Όταν πια περνούσε η ώρα, ένας από τους καλούντες ζήτησε από το ΕΚΑΒ να σταλεί γιατρός με την συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας Καρλοβάσου, μήπως και σωθεί ο άτυχος άνδρας αφού ήδη είχαν περάσει 45 περίπου λεπτά!

Πράγματι μετά από περίπου 1 ώρα έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας με γιατρό, όπου απλά διαπίστωσε τον θάνατο του άτυχου ανθρώπου και λίγη ώρα μετά έφτασε και ένα αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής, αλλά και η νεκροφόρα προκειμένου να παραλάβει την σωρό του!

Οι πολίτες μας κατήγγειλαν επίσης πως και οδηγός να υπήρχε, η δυτική Σάμος είναι στο έλεος του Θεού, αφού πολλές φορές τα ασθενοφόρα είναι καθηλωμένα λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν ούτε μια σταγόνα καύσιμο για να λειτουργήσουν!!!

Μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε, πριν από λίγο καιρό ο Σύλλογος των ΑΧΕΠΑ "Ο ΟΜΗΡΟΣ" στη Σάμο, διέθεσε 120 € για να γεμίσει το ρεζερβουάρ ενός ασθενοφόρου προκειμένου να μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια.

Επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Αραβαντινό μας επιβεβαίωσε το γεγονός και ειλικρινά νοιώσαμε μεγάλη ντροπή για αυτό το κράτος που μας αντιπροσωπεύει!!!

Τι άλλο μπορεί να γίνει σε αυτήν την Μπανανία δεν μπορούμε να ξέρουμε!

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #3 ΔΕΣΠΟΙΝΑ 09-09-2015 21:55
Ο ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΕΡΟΣΟΥΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ? ΚΑΡΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΦΙΛΕ ΟΧΙ ΠΝΗΓΜΟΣ!!!!!
Παράθεση
 
 
0 #2 Μαμαμια 09-09-2015 07:57
θα μπορούσε επίσης να υπάρχει ναυαγοσώστης στις μεγάλες παραλίες που να γνωρίζει τεχνικές πρώτης βοήθειας, όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

Κρίμα τον άνθρωπο. Ήταν ξένος ή ντόπιος;
Παράθεση
 
 
+3 #1 ΓΟΝΕΑΣ 08-09-2015 21:49
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα603
ΕχθέςΕχθές3629
ΕβδομάδαΕβδομάδα15822
ΜήναςΜήνας45450
ΣύνολοΣύνολο3203286
Statistik created: 2015-11-12T22:17:34+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή