xatzikostasmaketa

Βρείτε μας στο Facebook...

Nτροπή και Αίσχος!!! Αυτό επιτέλους πρέπει να σταματήσει!!!

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΑΜΟΣ 21 ΩΡΕΣ!!! 

Αυτό που συμβαίνει με τη Σάμο είναι από τα απερίγραπτα.

Συμβαίνει μόνο στο νησί μας και επιτέλους πρέπει να δοθεί ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτόν τον παραλογισμό!

Υπό τις ευλογίες του Υπουργείου Ναυτιλίας (αφού έστειλε και σχετική ενημέρωση καθ'οδόν) σήμερα έγινε ένα απίστευτο γεγονός που έκανε εκατοντάδες ταξιδιώτες του πλοίου "Μυτιλήνη" να εξοργιστούν και πολλούς από αυτούς να δώσουν όρκο ότι δεν θα ξαναπατήσουν για διακοπές στο νησί μας!!!

Χθες το απόγευμα υπήρχε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ''Μυτιλήνη'' από Πειραιά για Σάμο με αναχώρηση στις 6 το απόγευμα όπως και έγινε.

Όταν το πλοίο έφτασε σήμερα το πρωί στους Φούρνους της Ικαρίας χωρίς να έχει ενημερώσει τους 350 επιβάτες που είχε εκείνη τη στιγμή μέσα και αναχωρούσαν για Καρλόβασι και στη συνέχεια για την Πρωτεύουσα της Σάμου, έμεινε για 4 ολόκληρες ώρες εκεί διότι η εταιρεία αποφάσισε να δώσει εντολή στον καπετάνιο να κάνει εργασίες ανέλκυσης της χαμένης δεξιάς άγκυρας που είχε απωλέσει την Τρίτη το πρωί στο λιμάνι των Φούρνων!!!

Αυτό το πράγμα δε θυμόμαστε να έχει ξανασυμβεί πουθενά στην ιστορία, να εκτελεί δηλαδή εργασίες ένα πλοίο εν πλώ και με επιβάτες μέσα χωρίς καν να τους έχει ενημερώσει!

Μάλιστα ο ναυτιλιακός συντάκτης της εφημερίδας μας Γιώργος Γαρυφάλλου, έλαβε σχετικό μήνυμα στις 12:04 σήμερα το μεσημέρι, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έλεγε:

'' Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-ΟΓ ''ΜΥΤΙΛΗΝΗ'' από Λιμένα Φούρνων Ικαρίας για Καρλόβασι λόγω εργασιών ανέλκυσης άγκυρας με 345 επιβάτες''...!

Που σημαίνει ότι το Υπουργείο το γνώριζε!

Το εξοργιστικό είναι ότι στις έντονες διαμαρτυρίες των επιβατών (όπως καταγγέλουν) το πλήρωμα τους αντιμετώπιζε με ειρωνία και δεν τους απαντούσε για την ώρα αναχώρησης!

Τελικά το πλοίο έκανε το ταξίδι του, σε πάνω από 21 ώρες διαδρομή (έφτασε στις 15:15) και η οργή των επιβατών ήταν εξαιρετικά έντονη έχοντας απόλυτο δίκιο σε αυτό το φαινόμενο.

Το δρομολόγιο της Τρίτης διήρκησε (λόγω της απώλειας της άγκυρας) 18 ώρες, το σημερινό 21.

Η NEL LINES σκοπεύει να ζητήσει έστω ένα συγνώμη σε αυτά τα συνεχή φαινόμενα που συμβαίνουν;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο και την αδιαφορία για το νησί μας;

Ποιος επιτέλους θα βάλει φρένο σε αυτή την κατάντια που μας έχουν φέρει;

Υπάρχει δημοτική αρχή;

Υπάρχει η αντιπεριφέρεια;

Υπάρχει κάποιος θεσμός να προστατέψει τους πολίτες αυτού του τόπου;

 

Άρθρο: Γιώργος Γαρυφάλλου

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-3 #10 Γαρυφαλλου Γιωργος 22-07-2013 14:25
Να ενημερώσω ως διαχειριστής της σελίδας ότι θα δημοσιεύεται ΜΟΝΟ ενα σχόλιο που θα επιλέγουμε στην τύχη, από αυτούς που σχολιάζουν συνεχώς αλλάζοντας ψευδώνυμα και είναι οι ίδιοι.
Εχουμε τη δυνατότητα να το διακρίνουμε ακόμη και αν φαίνεται διαφορετική IP....
Παράθεση
 
 
+4 #9 Aνώνυμος 22-07-2013 14:21
dimitris n. Κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη (που να έχει έκταση όσο η Ικαρία ή η Σάμος) δεν έχει 2 λιμάνια. Αφού μιλάμε για μία τόσο μικρή απόσταση θα μπορούσατε να πάτε με ι.χ. ή με κτελ.
Η ναυτιλιακή εταιρεία είναι προφανές ότι θα κοιτάζει το συμφέρο της και όσο γίνεται να κάψει λιγότερα καύσιμα. Έτσι τα λιμάνια του Ευδήλου και του Καρλοβάσου ενδείκνειται για να κάψουν λιγότερα καύσιμα, γιατί βρίσκονται πιο κοντά από τα λιμάνια των πρωτευουσών των δύο νησιών. Θα προτιμούσες να μην είχες το Μύκονος και να 'χες 0 τουρισμό με το Μυτιλήνη? Γιατί έτσι ποιος θα κάνει 15+ ώρες για Βαθύ με ένα καράβι 40 ετών? Καλά με αεροπλάνο δεν το συζητώ, λόγω τιμών
Παράθεση
 
 
+1 #8 ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ 22-07-2013 10:13
Παραθέτοντας dimitris n.:
Fusika kai mas noiazei an pianei Vathi i Karlovasi... Akou leei an mas noiazei. To swsto file Aνώνυμος poio einai?? To karavi na pigainei stin prwteuousa tou ka8e nomou kai oxi opou voleuei tis nautiliakes etaireies i tous arxontes tou topou gia tous psifous stis ekloges.... As ginei to swsto kai den 8a akouseis na gkriniazoume

Εσυ σε ποιο νησι εχεις δει το δευτερο λιμανι να ειναι το κυριο ,το πρωτο λιμανι που πιανει απο αθηνα ειναι το κυριο κ εκει πρεπει να δενει κ να επιστρεφει αθηνα ,δειξε τους νομους να δουμε αν εχεις δικαιο !!Αλλα μαλλον ζεις στον αστερισμο του βαθεως.
Παράθεση
 
 
+2 #7 Φοιτητής 22-07-2013 06:13
Κι όταν πέρσι έλεγα για την άλλη μαούνα ονόματι Ιεράπετρα με βρίζανε κάποιοι....τα ίδια θα πω και φέτος....Όσο δεν μπαίνει το Μύκονος και χειμώνα η Σάμος θα είναι 100 χρόνια πίσω!
Παράθεση
 
 
-4 #6 dimitris n. 22-07-2013 02:52
Fusika kai mas noiazei an pianei Vathi i Karlovasi... Akou leei an mas noiazei. To swsto file Aνώνυμος poio einai?? To karavi na pigainei stin prwteuousa tou ka8e nomou kai oxi opou voleuei tis nautiliakes etaireies i tous arxontes tou topou gia tous psifous stis ekloges.... As ginei to swsto kai den 8a akouseis na gkriniazoume
Παράθεση
 
 
+3 #5 ΕΛΕΟΣ 21-07-2013 14:37
Εντάξει , δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αξέχαστα τα "ταξίδια" με Μιλένα, Δημητρούλα κτλ. Το θέμα είναι ότι είμαστε στο 2013 και ακόμα λέμε τα ίδια. Προφανώς δεν νοιάζει κανέναν (από το νησί) το πόσες ώρες κάνει το καράβι να έρθει αλλά ούτε και το κόστος των εισιτηρίων. Δεν μπορεί να δώσει μια οικογένεια (με 1-2 μικρά παιδιά και αμάξι) 600,00 μόνο για εισιτήρια. Πλέον είναι (πάρα) πολλά λεφτά, πλέον είναι ένας μισθός μόνο για εισιτήρια. Φαντάζομαι δεν απασχολεί κανέναν το γεγονός και το μόνο που ενδιαφέρει είναι το πόσα τσάρτερ θα έρθουν και αν τα ξενοδοχεία της ανατολικής πλευράς θα είναι γεμάτα. Δεν πειράζει όμως, ο χειμώνας είναι κοντά , όταν θα σταματήσουν τα τσάρτερ θα αρχίσει η ¨γκρίνια" για την επικοινωνία με τον Πειραιά.
Παράθεση
 
 
+6 #4 Aνώνυμος 21-07-2013 09:14
Μετά από όλα αυτά εσείς συνεχιζετε να στηρίζετε την Νελ? Και κάτι ακόμη. Ο μόνος τρόπος για να έχετε τουρίστες είναι να ζητήσετε από την Hellenic Seaways να έχει το Μύκονος και μέσα στον χειμώνα και ας πιάνει μόνο Καρλόβασι.
Παράθεση
 
 
-9 #3 dimitris 20-07-2013 22:53
σκατουχουριατις νεοπλουτ πιασατι 20000 ευρω κι την ειδατι γαμαου,βρε ουστ π θελετι κι τουρισμο
Παράθεση
 
 
+12 #2 Aνώνυμος 20-07-2013 21:06
Κι εσείς κάθεστε και ασχολείστε για το αν το Μύκονος που κάνει 8 ώρες θα πιάνει Βαθύ ή όχι. Ενώ μπορείτε να πάτε με ι.χ. Αυτά κάνετε και δεν θα ΄χετε ποτέ πλοίο της προκοπής και επομένως ποτέ τουρισμό
Παράθεση
 
 
+12 #1 hrhrhr 20-07-2013 20:42
Ενταξει το επομενο βημα, ειναι να μας ζητησουν να πληρωσουμε τη χαμενη άγκυρα.Για ολα ειναι ικανη...
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Μοιραστείτε...

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksNewsvineLinkedinRSS Feed

Πρόσφατες αγγελίες...

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1283
ΕχθέςΕχθές5796
ΕβδομάδαΕβδομάδα7079
ΜήναςΜήνας57175
ΣύνολοΣύνολο538536
Statistik created: 2013-07-23T11:01:48+03:00
O καιρός σήμερα