xatzikostasmaketa

Βρείτε μας στο Facebook...

Tα πρώτα χαμόγελα για την φωτιά!

02:35 Έχουν αρχίσει να ''σκάνε''

τα πρώτα χαμόγελα εδώ και λίγες ώρες από το μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται από τις 3 χθές το μεσημέρι στη περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Η φωτιά έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα από πεύκα και θάμνους ενώ απειλήθηκε και το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Υπάρχουν φόβοι πως κατέκαψε το μικρό Βυζαντινό ακατοίκητο μοναστήρι του Αΐ Γιάννη αλλά οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι πιθανόν σώθηκαν οι παλιες εικόνες του.

Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται με αργούς ρυθμούς προς την περιοχή της Μουρτιάς χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των εθελοντών προσπαθούν όπου υπάρχει πρόσβαση να παρέμβουν.

Το θετικό είναι πως τουλάχιστον έχουν κοπάσει λίγο οι άνεμοι και όλοι παρακαλούν να περάσει γρήγορα η νύχτα ώστε να σηκωθούν και πάλι α 4 αεροσκάφη και το ελικόπτερο που θα βοηθήσουν σημαντικά στη κατάσβεση.

Άλλο ένα θετικό στοιχείο είναι πως οι ''αγνοούμενοι'' γυναίκα και παιδί που ανέφεραν οι 2 συλληφθέντες λαθρομετανάστες, μάλλον δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα και όλοι ελπίζουν να είναι έτσι.

Πάντως οι έρευνες για καλό και για κακό συνεχίζονται.

 

Άρθρο: Γιώργος Γαρυφάλλου

 

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Μοιραστείτε...

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksNewsvineLinkedinRSS Feed

Πρόσφατες αγγελίες...

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα304
ΕχθέςΕχθές1985
ΕβδομάδαΕβδομάδα12187
ΜήναςΜήνας4363
ΣύνολοΣύνολο564400
Statistik created: 2013-08-03T05:30:53+03:00
O καιρός σήμερα