ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Παραλίγο αεροπορική τραγωδία στη Σάμο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου

 

Ευτυχώς χωρίς σοβαρά επακόλουθα για την ζωή τριών (3) ανθρώπων το ατύχημα που συνέβη χθες το πρωί στις 11:45, στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης του Αεροδρομίου της Σάμου (ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ)

Συγκεκριμένα ένα μονοκινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου Piper 23-250 με επιβάτες 3 άτομα (2 άντρες και 1 γυναίκα) από το Ισραήλ την ώρα που τροχοδρομούσε, για απογείωση, για άγνωστο λόγο ο ένας από τους κυβερνήτες έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους και μετά από μια ανεξέλεγκτη πορεία,έπεσε σε παρακείμενο χαντάκι δίπλα από τον αεροδιάδρομο!

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο, με Πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο αλλά και ασθενοφόρο για την παροχή βοήθειας.

Ευτυχώς και παρόλο που οι ζημιές που έπαθε ήταν αρκετές (καταστράφηκαν οι έλικες τα φτερά, αλλά και το μπροστινό του τμήμα) όλοι βγήκαν σώοι και χωρίς γρατζουνιά!

Λίγο νωρίτερα άλλα 5 παρόμοια αεροσκάφη είχαν αναχωρήσει με Ισραηλίτες επιβάτες για το Ισραήλ και πιθανότατα (κάτι που δεν έχει διασταυρωθεί) ήταν μέλη αερολέσχης.

Η διοίκηση του αεροδρομίου της Σάμου προσπάθησε να κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό το συμβάν και έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Σήμερα στις 5 το πρωί ειδικό συνεργείο απομάκρυνε από το σημείο το κατεστραμένο αεροσκάφος και όπως γνωρίζουμε θα μεταφερθεί στην Αμερική αφού εκεί είναι και η κατασκευάστρια εταιρεία.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας το ίδιο αεροσκάφος πριν από 1 χρόνο και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου του 2014 μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Sde Dov του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και μερικούς γύρους έπειτα από εκπαιδευτική πτήση που πραγματοποιούσε, κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Herzliya ο πιλότος έκανε ένα απότομο φρενάρισμα με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος καπνός στα ελαστικά και στη συνέχεια οι κύριοι τροχοί να ανατιναχθούν!

Το αεροπλάνο συνέχισε να τρέχει χωρίς ουσιαστικά τροχούς και σταμάτησε περίπου 150 μέτρα από το τέλος του διαδρόμου!

Ευτυχώς που και στην Σάμο τελικά δεν είχαμε χειρότερες καταστάσεις και όπως φάνηκε υπήρξαν και άμεσα αντανακλαστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-6 #2 noone 24-06-2015 00:38
Τα αίτια ενός αεροπορικού ατυχήματος δεν τα διερευνά η διοίκηση κανενός Αερολιμένα. Υπάρχει ειδική αρχή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων, στην αρμοδιότητα και ευθύνη της οποίας ανήκει και η σύνταξη του αντίστοιχου πορίσματος. Οποιαδήποτε σχόλια και απόψεις μέχρι να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα, αποτελούν απλά υποθέσεις και εικασίες.
Παράθεση
 
 
-9 #1 kostas 23-06-2015 06:40
εμενα παντως μου φαινεται δικινητηριο,Εκτ ος κι αν εχει μηχανη μονο στο ενα φτερο...
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1412
ΕχθέςΕχθές5470
ΕβδομάδαΕβδομάδα17419
ΜήναςΜήνας100001
ΣύνολοΣύνολο2890718
Statistik created: 2015-08-28T02:33:30+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή