ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΕΠΕΙΓΟΝ! Προστατέψτε τον Αργύρη!

Όπως φαίνεται έχει αρχίσει να

αντιστρέφεται το κλίμα για την συμπαθέστατη φώκια Monachus Monachus που εδώ και 2 περίπου χρόνια έχει γίνει μόνιμος κάτοικος της Σάμου και έχει γίνει διάσημη σε όλον τον κόσμο με το όνομα "Αργυρώ'' λόγω και των καλών σχέσεων που έχει από την αρχή της εμφανισής της με τους ανθρώπους, αφού σε πολλές περιπτώσεις έβγαινε στους δρόμους ή ανέβαινε ακόμη και σε ξαπλώστρες προκειμένου να ξεκουραστεί!

Το τελευταίο όμως διάστημα, ο "Αργύρης" (πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τελικά πρόκειται για αρσενικό) έχει κάνει δεκάδες επιθέσεις σε λουόμενους σε διάφορες παραλίες του νησιού τραυματίζοντας τους σε πολλές περιπτώσεις αρκετά σοβαρά!

Πριν από λίγες ημέρες τραυμάτισε 3 άτομα στην παραλία Κέδρος ενώ υπάρχουν ανάλογα περιστατικά και στην παραλία Γάγγου, αλλά και στο Κοκκάρι που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο!

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με την αλλαγή συμπεριφοράς του "Αργύρη" αφού κάποιοι λένε ότι το συγκεκριμένο θηλαστικό πιθανότατα λόγω της ενηλικίωσής του έχει αρχίσει να διεκδικεί τον χώρο του, ή πιθανόν έπεσε θύμα επίθεσης από άνθρωπο γι' αυτό και η αντίδρασή του αυτή!

Το θέμα πάντως είναι πως οι επιθέσεις στους ανθρώπους γίνονται όταν αυτοί κολυμπούν αμέριμνοι και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη!

Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και την προστασία του "Αργύρη", είναι οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» που έχει έδρα την Σάμο και θα πρέπει να λάβουν μέτρα για την προστασία του όμορφου θηλαστικού, αφού σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που θα θελήσουν να της κάνουν κακό!

Καλό θα είναι λοιπόν το "Αρχιπέλαγος" να αναλάβει μαζί με άλλους φορείς την μεταφορά της σε ανάλογο και πιο φυσικό περιβάλλον και να σταματήσει να την εκθέτει ως αξιοπερίεργο πειραματόζωο μέσα σε πολυσύχναστες παραλίες της πρωτεύουσας του νησιού...

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+1 #11 Φοίβη 03-08-2015 15:14
Τώρα θα τα βαλουμε με το καημενο θηλαστικό που βρίσκεται στον φυσικό του χώρο ενω ολοι εμεις οι ασυνειδητοι κ σκουπιδια πεταμε στις θαλασσες κ με την παράνομη αλιεία εχουμε καταστρεψει ολη την θαλασσια αλυσιδα.ρε που καταντησαμε.ας κοιταξουμε ολοι την καμπουρα μας.Εξάλλου μια φωκια ειναi πιο εξυπνη κ ηρεμη απο το θηλαστικο ανθρωπος.Επισης θα ηθελα να πω σαν παρατήρηση οτι οι δημοσιογράφοι δεν αρθογραφουν προσωπικες τους αποψεις.αλλα ειδησεις κ γεγονοτα.αλλιως υπαρχουν κ τα blogs
Παράθεση
 
 
-9 #10 ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ 31-07-2015 14:39
Και αναφερόμαστε και στους αναγνώστες που προσπαθουν να παραποιήσουν αυτά που γράφουμε και τα ερμηνεύουν όπως τους βολεύει....
Παράθεση
 
 
-11 #9 ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ 31-07-2015 13:55
Σε όποιον αρέσουμε.
Εχετε την δυνατότητα να διαβασετε εκατοντάδες άλλα sites.
Αναγνωστες του δικου σας επιπεδου δεν τους θελουμε.
Εχουμε πολλούς χιλιάδες καλύτερους.
Καλή συνέχεια.....
Παράθεση
 
 
+8 #8 Ida 31-07-2015 07:55
@Σαμιακή Γνώμη

Και μόνο ο τρόπος που απευθύνεστε στους σχολιαστές είναι αρκετός για να καταλάβουμε ακριβώς πόσο "σοβαροί" είστε.

Τουλάχιστον απλά επιβεβαιώνετε την ήδη κακή αρχική μας άποψη και για την "εφημερίδα" σας και για το ήθος σας.
Παράθεση
 
 
-13 #7 ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ 30-07-2015 16:52
Κύριε ανώνυμε sougias
Μάλλον δεν εχετε αντιληφθει τι γράφουμε παρ'ολη την προσπαθεια που κανατε και ειναι κατανοητό από μερους μας.
Για να σας το εξηγησουμε και παλι με απλα λόγια, εμείς δεν στρεφουμε κανεναν εναντιον κανενός, παρά επισημαίνουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Ζητάμε από τους αρμοδίους να προστατέψουν ΚΑΙ το άγριο αυτό ζώο από κάποια ζώα που θα βρεθούν να το εξοντώσουν αλλά ΚΑΙ να προστατεφθούν κάποιοι συνανθρωποί σας (εκτός και αν δεν είστε άνθρωπος) από την περιπέτεια άλλων συμπολιτών σας που βρέθηκαν στο νοσοκομείο.
Αν δεν το καταλαβαίνετε και έτσι όπως σας το λέμε, τότε είστε ειδική περίπτωση και χρειάζεται άλλου είδους εξήγηση από ειδικούς.
Ευχαριστούμε
Παράθεση
 
 
+5 #6 Αργύρης/Αργυρώ 30-07-2015 15:25
Κοίτα να δείς που έγινε γνήσιος Σαμιώτης ο Αργύρης.
Παράθεση
 
 
+8 #5 Sougias 30-07-2015 13:32
Ειναι λυπηρο να διαβαζει κανεις τετοιου ειδους αποψεις οι οποιες εχουν στοχο να κερδισουν 'ψευτοεντυπωσει ς' διχαζοντας τον κοσμο, δημιουργωντας ενα κλιμα εχθρας με ανθρωπους που εθελοντικα κανουν ο,τι μπορουν για την προστασια του ζωου..Αυτο που ολοι πρεπει να καταλαβουμε ειναι οτι το ζωο δεν οδηγειται απο καποιους οπως υπαινισσεται ο αρθρογραφος αλλα μονο του επιλεγει τις 'πολυσυχναστες' παραλιες του νησιου...το ζητημα απαιτει την κατανοηση ολων των φορεων και προπαντων της τοπικης κοινωνιας. Ανουσιες αναφορες και αυθαιρετα αρθρα που στοχο εχουν να δημιουργησουν ενα εχθρικο κλιμα απεναντι σε οσους επιστημονικα εργαζονται για την προστασια του ζωου, δεν οδηγουν πουθενα. Αντιθετως οξυνουν τις διαφορες πανω στο ζητημα και καθυστερουν οποια κινηση για την ευρεση μιας κοινης λυσης. Ειναι αμαρτια να αποδιδονται ευθυνες και ειρωνικα να σχολιαζετε μια προσπαθεια μηνων για την προστασια του ζωου...καλο θα ηταν ανθρωποι με περιορισμενες αντιληψεις (πχ αθρογραφος) να ενημερωθουν καλυτερα...
Παράθεση
 
 
+10 #4 Ida 30-07-2015 12:52
Τώρα είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γράφετε?
Δηλαδή θεωρείτε ότι το "Αρχιπέλαγος" πάει κ απλώνει κάθε πρωί την φώκια στις παραλίες της Σάμου? Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η προσέγγισή σας για τους εθελοντές αυτούς που τόσο καιρό προσπαθούν να προφυλάξουν και τη φώκια αλλά και τους λουόμενους.

Είναι σαφές ότι όποιος έγραψε το άρθρο δεν ξέρει ούτε τι συμβαίνει στη Σάμο, ούτε τι συμβαίνει στις παραλίες.

Καλό θα ήταν πριν δημοσιεύσετε τέτοια εκτρώματα να μιλήσετε με τον κόσμο.
Παράθεση
 
 
-1 #3 evi 30-07-2015 10:52
Το θεμα ειναι πως αν κολυμπας κ τη δεις να ερχεται δεν προλαβαινεις να ανοιγοκλεισεις ουτε τα ματια ! Ειναι τοσο γρηγορη ! Φανταστειτε τωρα να εχει αποφασισει να δαγκωσει....κ απτους αρμοδιους δεν υπαρχουν οδηγιες για αυτη την περιπτωση ! Να μην την πλησιαζουμε μας ειπαν αν ομως μας πλησιασει αυτη δεν μας ειπαν τι να κανουμε !
Παράθεση
 
 
+10 #2 Witnes 29-07-2015 21:36
Ενταξει, δεν ισχυει οτι την εκθετει σαν αξιοπεριεργο πειραματοζωο. Καθε αλλο. Ας κανουμε ολοι υπομονη κ το ζωο θα βρει τον δρομο του. Ας προφυλασομαστε κ ας αποφευγουμε την επαφη μαζι ρης, ας μην κολυμπαμε οταν ειναι μεσα κ.λ.π.
Οντως κινδυνευει κ ολοι πρεπει να την προστατευσουμε. Ειναι το Νο1 αγριο ζωο υπο ςξαφανιση στην χωρα μας.
Το να μεταφερθει καπου αλλου, δεν ειμαι ειδικος για να ξερω αν θα λυθει το προβλημα.Κου αναφερθηκε , οτι θα ξαναγυρισει. Ας ακουμε τους ειδικους κ ας κανουμε υπομονη.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα987
ΕχθέςΕχθές3333
ΕβδομάδαΕβδομάδα801
ΜήναςΜήνας79568
ΣύνολοΣύνολο3237404
Statistik created: 2015-11-23T04:32:43+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή