ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ήρωας αστυνομικός στη Σάμο, συλλαμβάνει με αυτοθυσία Τούρκο δουλέμπορο!!!

Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβει πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο όπου και το Λιμενικό Σώμα αλλά και η Ελληνική Αστυνομία κράτησαν κρυφό χωρίς να εκδώσουν καμμία απολύτως ανακοίνωση!

 

Πρόκειται για την αυτοθυσία ενός αστυνομικού από τη Σάμο όπου με κίνδυνο της ζωής του και ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, προχώρησε στη σύλληψη ενός Τούρκου διακινητή που μετέφερε παράνομα 11 πρόσφυγες με το δουλεμπορικό του σκάφος!

Συγκεκριμένα ο Γεώργιος Καργιωτάκης, Ειδικός Φρουρός της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, βρισκόταν την περασμένη Τετάρτη 9 Μαρτίου το απόγευμα, μαζί με άλλους συμπολίτες του στην παραλία "Σιδερά" δίπλα στην περιοχή Ποσειδώνιο, όπου είχαν πάει προκειμένου να κάνουν καθαρισμό της παραλίας από τα χιλιάδες σωσίβια και πλαστικές βάρκες που έχουν κατακλύσει την περιοχή!

Ενώ λοιπόν γινόταν η συγκομιδή σε κάποιες ψαρόβαρκες και άλλα σκάφη, ξαφνικά εμφανίστηκε από την θάλασσα ένα φουσκωτό σκάφος με τον διακινητή να φθάνει στην παραλία και να αποβιβάζει τους μετανάστες (9 άνδρες και 2 γυναίκες)!

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν έκπληκτοι να συμβαίνει αυτό το γεγονός μπροστά τους, είδαν τον Ειδικό Φρουρό που βρισκόταν πάνω σε ένα αλιευτικό σκάφος να αρχίζει να καταδιώκει τον διακινητή, που εν τω μεταξύ είχε αφήσει τους μετανάστες και προσπαθούσε να διαφύγει!

Όταν έφτασε δίπλα στο φουσκωτό του Τούρκου δουλέμπορα με αυτοθυσία πήδηξε μέσα στο σκάφος και άρχισε να παλεύει μαζί του μέχρι που ο Τούρκος έπεσε στη θάλασσα!

Ο Τούρκος φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος, αφού φορούσε στολή δύτη (κάτι που φαίνεται και στην αποκλειστική φωτογραφία που μας έδωσε αυτόπτης μάρτυρας) και προσπαθούσε με υποβρύχια κατάδυση να βγει σε απόμερο μέρος της περιοχής ώστε να διαφύγει στη στεριά!

Όμως ο Ειδικός Φρουρός κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον παραδώσει σε στελέχη της ομάδας "ΠΟΣΕΔΩΝ" που είχαν φτάσει στην περιοχή και είχαν κληθεί από τους κατοίκους!

Ο Τούρκος διακινητής είναι ο Κ.Β. 52 ετών, κάτοικος της πόλης INEBOLOU στη Τουρκία και είχε συλληφθεί και πάλι στη Σάμο τον Σεπτέμβριο του 2009 όπου μετέφερε και πάλι μετανάστες με αποτέλεσμα να βρεθεί στη φυλακή!

Όμως απ' ότι φαίνεται ο κύριος αυτός το είχε κάνει επάγγελμα!

Ο Τούρκος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και προφυλακίστηκε μέχρι να εκδικαστεί η υποθεσή του.

 

Πάντως η αυτοθυσία του εν λόγω αστυνομικού εξέπληξε όλους τους κατοίκους της Σάμου, που τον γνωρίζουν για την προσφορά του, (όπως και άλλων αστυνομικών του νησιού) από τη στιγμή που ξεκίνησε να υπάρχει αυτό το μεγάλο προσφυγικό κύμα!

Αυτό που μας κάνει εμάς εντύπωση είναι πως ενώ υπάρχουν αναφορές, έχουν γραφτεί άρθρα σε πανελλήνας κυκλοφορίας εφημερίδες και site και ενώ έχουν γίνει εισηγήσεις από ανωτέρους του για την απονομή έστω μιας τυπικής εύφημου μνείας, ως μοναδική αναγνώριση στο έργο που επιτελούν, δυστυχώς ούτε η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, αλλά ούτε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου έχουν κάνει κάτι τέτοιο, κρύβοντας τις εισηγήσεις στο συρτάρι!

Αντίθετα όπως γράφουμε και στην αρχή αποκρύπτουν το γεγονός και δεν βγάζουν ούτε δελτίο τύπου για τη σύλληψη του δουλέμπορα!

 

Ο Γιώργος Καργιωτάκης, ο Δημήτρης Βακάλης και 2-3 άλλοι αστυνομικοί με μηδαμινά μέσα από τις αρχές του καλοκαιριού του 2015 μέχρι σήμερα έχουν απεγκλωβίσει και διασώσει από τα θανατηφόρα βράχια του νησιού, τουλάχιστον 1100 πρόσφυγες και μετανάστες (ανάμεσα τους και 380 περίπου γυναικόπαιδα) και έχουν μεταφέρει με τα υπηρεσιακά λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από 10.000 ανθρώπους!

Με τι μισθό;

Αφήστε το καλύτερα.....

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+17 #1 Θανασης 15-03-2016 04:35
Ο ηρωίσμος του ειδικού φρουρου παίζει σε όλα τα μπλοκ έπειτα από το ρεπορτάζ του κυρίου γαρυφαλλου I Samos police net, on alert, news it, Newsome, tromaktiko και πολλά άλλα.... Ρε παλικάρε πάνω τους ρε κομάντο μη φοβάσαι τίποτα μας έχεις κάνει όλους υπερυφανους όλοι για σένα μιλάνε σαν ιστορία βγαλμένη από τα παλιά πέταξε τον Τούρκο στη θάλασσα τη έκανες εκεί πέρα; δε το χωράει το μυαλό μας πηδηξες μες στο σκάφος εν κίνηση να των συλλάβεις; τελικά έχεις πολλά κιλά @ρ μπράβο σου....
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1757
ΕχθέςΕχθές3956
ΕβδομάδαΕβδομάδα7611
ΜήναςΜήνας100001
ΣύνολοΣύνολο4262626
Statistik created: 2016-06-21T23:24:13+00:00
O καιρός σήμερα