ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ήρεμα τα πράγματα στη Σάμο. Απέλαση 29 μεταναστών!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΩΡΑ 05:15

Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου

Προς το παρόν ήρεμα φαίνεται να εξελίσονται τα πράγματα στη Σάμο μετά τη χθεσινή εξέγερση που σημειώθηκε στο Κέντρο Μεταναστών, όπου είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν 250 περίπου από τους 560 που φιλοξενούνται εκεί, όπου ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, όταν μετά από λανθασμένη πληροφορία που είχαν πως θα ερχόταν πλοίο στο νησί για να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία, εξαγριώθηκαν ζητώντας να φύγουν για τον Πειραιά.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας αργά το βράδυ, πείστηκαν και οι τελευταίοι 70 περίπου μετανάστες να επιστρέψουν στο Κέντρο, περιμένοντας τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων τους για άσυλο.

 

Όμως οι εξελίξεις αργά τη νύχτα ήταν ραγδαίες αφού στο νησί έφτασε με ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ μία (1) διμοιρία των ΜΑΤ, μαζί και με τον Γενικό Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Νίκο Χριστοφάκη, προκειμένου να υπάρχει επιφυλακή, αλλά και ο Υποστράτηγος να δει από κοντά πως λειτουργούν οι διαδικασίες στο νησί.

 

Λόγω πάντως των χθεσινών γεγονότων υπήρξε επίσπευση των διαδικασιών και έτσι 29 άτομα (Ινδοί, Ιρακινοί κ.α.) μετά από εξέταση των εγγράφων τους, αποφασίστηκε να απελαθούν από το νησί αφού ήταν παράνομοι

 

Έτσι στις 04:50 σήμερα το πρωί ήρθε από την Κω το πλοίο "TERA JET" και κάτω από άκρα μυστικότητα και από το Λιμάνι Μαλαγαρίου, έγινε κοινή επιχείρηση του Λιμενικού και της Αστυνομίας και με λεωφορεία έγινε η μεταγωγή των 29 μεταναστών.

Στην επιχείρηση ήταν παρών ο Λιμενάρχης κ. Κωνσταντέλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Τσιρίγος αλλά και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαυρατζώτης.

 

Πριν από λίγο το πλοίο αναχώρησε για την Μυτιλήνη και από εκεί οι 29 μετανάστες θα απελαθούν στην Τουρκία.

 

Πάντως με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υποστράτηγου κ. Χριστοφάκη στο νησί μας φανταζόμαστε θα εξεταστεί ένα μείζον θέμα που υπάρχει στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, σχετικά με την απουσία διμοιρίας στο νησί, κάτι που έγινε αισθητό και το καλοκαίρι που υπήρχε έξαρση με το μεταναστευτικό και όταν χρειάστηκε να επέμβει δυστυχώς συμμετείχε υποβαθμισμένα!

Φανταζόμαστε λοιπόν πως θα εξετάσει ο Υποστράτηγος γιατί η διμοιρία των ΜΑΤ στη Σάμο ουσιαστικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά, μιας και όπως λένε οι πληροφορίες μας, σε αυτή τυπικά στη δυναμή της συμμετέχουν προισταμένοι τμημάτων που δεν είναι ενεργοί μόνο και μόνο για να παίρνουν το έξτρα οικονομικό επίδομα που τους παρέχει το Σώμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στη διμοιρία της Σάμου να μην υπάρχουν "ενεργοί" αστυνομικοί και για αυτό όπως προαναφέραμε το περασμένο καλοκαίρι σε επεισόδια που προκαλούσαν οι μετανάστες, η διμοιρία να συμμετέχει με 4-5 άτομα!!!

 

Ίσως αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στις τελευταίες εξεγέρσεις η διμοιρία της Σάμου δεν εμφανίστηκε πουθενά και έτσι ήρθε χθες το βράδυ η "εισαγόμενη" με το ελικόπτερο!

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-3 #17 Σοφια 11-04-2016 11:01
Συγνωμη κυριε οτι να'ναι η ορθωγραφια του κοσμου σε πειραξε δε κοιτας καλυτερα να μαθεις να γραφεις το ονομα σου που μας παρουσιαζεσαι ως οτι να'ναι εσυ δεν υποτιμας την νοημοσυνη μας; για ποσο χαζους μας παιρνας και μονο που θειχτηκες τοσο δειχνει το ποιος εισαι κατσε λοιπον στην ωραια καρεκλιτσα σου ανετος παρε και τα 75 ευρω επιδομα και μην μηλας.
Παράθεση
 
 
-3 #16 Nick 11-04-2016 10:53
Τη νοημοσύνη των αναγνωστών να την αφήσεις ήσυχη όσο για το τη καταλαβαίνει ο καθένας φένεται από το. - 8 που έχεις στα σχόλια και επιτέλους σταματήστε με της πηγές και τους ρουφιανους το ότι κάποιοι ζωριστικαν με την αναφορά στη διμοιρία είναι κοινό μυστικό μιας και κανείς μας ποτέ δεν την έχει δει πουθενά όσο για τους ρουφιανους που λες ότι γνωρίζεις δείξε μου το φίλο σου να σου πω πιος είσαι Υ Γ άσε τα λεξικά και βάλε στη σελίδα κομπιούτερ να υπολογίσει ο κόσμος 75*12ποσο κάνει ε; κύριε ότι να ναι τη λες και εσύ; μη φοβάσαι ρε όλα καλά θα ξεχαστεί το θέμα δε θα σε ξεβολευσουν;)
Παράθεση
 
 
-1 #15 Οτι να΄ναι! 10-04-2016 17:21
Αδυνατώ να καταλάβω πως απο το σχόλιό μου συμπεραίνεις οτι θέλω να μάθω τους ρουφιάνους σου όπως εσύ ο ίδιος αποκαλείς! Αλλά για να χρησιμοποιείς τέτοια λέξη κάτι θα ξέρεις παραπάνω!
Εγώ τους ανέφερα στο σχόλιό μου ως "πηγές" και μάλιστα αξιολύπητες και βεβαίως δεν περιμένω από εσένα να τους μάθω μιας και τους γνωρίζω!(και όχι μόνο εγώ)
Επίσης, άλλα αναφέρω στο σχόλιο και άλλα αντί άλλων απαντάτε, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του αναγνωστικού σας κοινού, δυστυχώς!
Δυστυχώς όπως σας έγραψα και παρακάτω εκτίθεστε ξανά και ξανά!!! Δικαίωμά σας!
Καληνύχτα σας!

Υ.Γ. Αν μπορείτε, βάλτε ένα λεξικό στο site σας η κάτι παρόμοιο για τα σχόλια.Θα βοηθήσει πολύ κόσμο στην ανάγνωση.
Παράθεση
 
 
0 #14 Σοφια 10-04-2016 14:19
Αφου ψαχνεται ρουφιανους παρτε μια ρουφιανια απο μενα. Ολη η ΠΟΑΣΥ της Σαμου ειναι στην δημοιρια. Οποιος εκλεγεται στην ΠΟΑΣΥ μπαινει κατευθειαν. 75 ευρω καθε μηνα επιδομα χωρις να κουνησουν ουτε το μικρο τους δαχτυλακι και ας βγει δημοσια ο προεδρος της ΠΟΑΣΥ Σαμου να με δισψευσει.... Και εγω θα γραψω σχολιο με ονοματεπονυμο μου.!!!!!!
Παράθεση
 
 
+5 #13 μπε....... 10-04-2016 11:11
Παραθέτοντας AΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ:
ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ, ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΩΣΤΟΥΣ.........

εδω εμεις χανομαστε κι εσεις τρια πουλακια καθονταν και πλεκανε πουλοβερ! Τραβα στη χωρα τους και πολεμα αφου αυτοπροσδιοριζε σαι αλληλεγγυος και παρτους μαζι να πολεμησουν κι αυτοι για τη χωρα τους. Γιατι δε το κανετε λοιπον αυτο?????Εσεις οι φιλευσπλαχνοι αλληλεγγυοι???? .
Παράθεση
 
 
+5 #12 ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 09-04-2016 20:10
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα συμπαθητικέ φίλε "Ότι να'ναι", το θέμα σου είναι να σου πω τους πληροφοριοδότες μου.
Έλα όμως που δε θα μάθεις και ποτέ και μάλιστα ούτε που πάει το μυαλό σου ποιος ή......ποιά είναι! Να ξέρεις πάντως πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...και αν πραγματικά γινόταν να σου πω (τους ρουφιανους μου) θα έπεφτες από εκείνο ψηλά τον όροφο που γράφεις ;) Και ειλικρινα έχει πολύ πλάκα γιατί από τον φόβο σας, στο τέλος θα μάθω αυτό που δεν πρέπει!
Α και πρόσεχε γιατι πολλοί αγανακτισμένοι πληροφοριοδότες αρχίζουν και μου μιλάνε τελευταία...από εκεί που είσαι!
Παράθεση
 
 
+5 #11 Κωστας 09-04-2016 19:51
Και εσύ κύριε ότι να ναι ο κάθε αναγνώστης ξεχωριστά καταλαβαίνει από τα λεγόμενα σου ότι πρέπει να είσαι σίγουρα αστυνομικός και μάλιστα από τους καλοβολεμενους γιατί οποιος έχει της μύγες.... Τη φοβήθηκες από το κύριο γαρυφαλλου και ονομάζεις τους συναδέλφους σου ρουφιανους του κυρίου γαρυφαλλου μη ξεβολευτης εσύ επειδή το γράφει κάποιος δημοσιογράφος πάει να πει πως υσχηει κιόλας; για τη λοιπόν σε βάρος των άξιο τιμών συνάδελφων σου τον επιβεβαίωνεις με την αντίδραση σου και τα λεγόμενα σου. Με αποτέλεσμα να Γίνεσαι επιεικώς ηλιθιος....
Παράθεση
 
 
-1 #10 Οτι να΄ναι! 09-04-2016 15:15
Τι πάθατε κ. Γαρυφάλλου και τι σας πείραξε η διμοιρία;;;;
Μήπως δεν ανήκουνε στη διμοιρία οι "γνωστοί" σας και τους πειράζει που δεν παίρνουνε το επίδομα;
Και βάλανε εσας να κάνετε την Αστυνομία "ντά";
Δεν σας είπαν πολλά άλλα και συνεχώς εκτίθεστε κ. Γαρυφάλλου!
Επιτέλους ακόμα δεν βαρεθήκατε να εκτίθεστε; Ποιος είστε εσείς που θα χωρίσετε τους Αστυνομικούς σε ενεργούς και ανενεργούς και από που γνωρίζετε το αξιόμαχο του κάθε Αστυνομικού στη Σάμο;
Ούτε που ξέρετε τι γίνεται!
Πείτε λοιπόν στις αξιολύπητεςπηγέ ς σας, που σίγουρα είναι Αστυνομικοί οτι στραβά αρμενίζουν, λείαν επιεικώς, για να μη γράψω βαρείς χαρακτηρισμούς!
Παράθεση
 
 
+7 #9 νικος 09-04-2016 08:09
Αν θελετε να δειτε ποιοι μας φυλανε πραγματικα ποιοι νιαζοντε για μας και ποιοι κανουν ολοι τη δουλεια ακομα και της δημηριας δειτε της φωτο απο ολα τα σαιτ και ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.....
Παράθεση
 
 
+11 #8 στελιος 09-04-2016 08:03
Χαχαχαχαχ εχω πεθανει στα γελεια δε μπορω να γραψω το σχολειο χαχαχα ρε φιλε με υδρο τζετ φυγανε και το υδροτζετ εβγαλε τη θαλασσα.πανω στο λιμανι χαχαχα
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα5415
ΕχθέςΕχθές8551
ΕβδομάδαΕβδομάδα12742
ΜήναςΜήνας83504
ΣύνολοΣύνολο4230311
Statistik created: 2016-06-14T14:53:02+00:00
O καιρός σήμερα