ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ.....;

Το γνωρίζατε οτι ένα κατοικίδιο μπορεί να σας

σώσει από σωματικές και ψυχικές ασθένειες;

Ένα χάδι , μιά ουρίτσα που κουνιέται πέρα δώθε, ένα γουργούρισμα μπορεί να σας διώξει το άγχος και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Παίζοντας μαζί τους ή βγάζοντας τα βόλτα σας ενεργοποιούν σωματικά ώστε να μειώσετε καρδιοαγγειακές παθήσεις. Όμως το πραγματικά εντυπωσιακό είναι οτι τα κατοικίδια και κυρίως τα σκυλιά μπορούν να προβλέψουν και να μας προστατεύσουν από τις παθήσεις μας.

Σε άτομα με διαβήτη παρατηρήθηκε οτι σε απότομες πτώσεις ζαχάρου στο αίμα το δέρμα τους και η αναπνοή τους είχε μια χαρακτηριστική μυρωδιά την οποία μόνο εκπαιδευμένα σκυλιά κατοικίδια μπορούσαν να την εντοπίσουν και να προστατεύσουν το ‘αφεντικό’ τους.

Σε άτομα που έχουν αλλεργίες σε συγκεκριμένες τροφές μπορεί ενας σκύλος πολύ έυκολα να διακρίνει και να οσμήσει τις συγκεκριμένες ουσίες ώστε να ειδοποιήσει έγκαιρα τον ενδιαφερόμενο ώστε να μην καταναλώσει τις συγκεκριμένες τροφές. (π.χ. πολλές τροφές περιέχουν ίχνη ξηρών καρπών, οπού μπορεί κάποιος άνθρωπος να είναι αλλεργικός.)

Σύμφωνα με μελέτες εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν κάποιες μορφές καρκίνου.

Μεχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία εντοπίζουν το καρκίνο του προστάτη ενώ τώρα εξελίσσονται μελέτες που αφορούν τον έγκαιρο και έγκυρο εντοπισμό του καρκίνο του μαστού από σκυλιά.

Τα σκυλιά επίσης μας βοηθούν στον εντοπισμό εγκλωβισμένων ανθρώπων, σε σεισμούς ή κατολισθήσεις, και είναι αναπόσπαστος οδηγός από άτομα με μηδενική όραση.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη εντοπίστηκαν μερικά σκυλιά τα οποία προέβλεπαν επιληπτικές κρίσεις.

Συγκεκριμένα κοπέλα που έπασχε από επιληψία, 20 λεπτά πριν τη κρίση, ο σκύλος της έκανε βόλτες γύρω από αυτή και την έσπρωχνε προς τον τοίχο ώστε να μην πέσει και χτυπήσει κατα την εξέλιξη τις επιληπτικής κρίσης.

Η Ευρωπαική Επιθεώρηση Επιληψίας το 2003 δημοσίευσε μελέτη κατα την οποία τόνιζαν οτι μερικά σκυλιά είχαν έμφυτη την ικανότητα να προειδοποιούν για επιληπτική κρίση ωστόσο δεν έχει εξακριβωθει εάν μπορούν να εκπαιδευτούν για αυτό το σκοπό.

 

ΑΔΑΜ ΚΩΛΕΤΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα4774
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα21727
ΜήναςΜήνας8848
ΣύνολοΣύνολο5191478
Statistik created: 2017-02-02T19:34:10+02:00
O καιρός σήμερα