ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Νεκρά σπάνια θαλάσσια είδη στη Σάμο

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα η

ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, αντιμετώπισε δύο ακόμα εκβρασμούς σπάνιων θαλάσσιων ειδών: ένα Βραχύρυγχο Κοινό Δελφίνι (Delphinus delphis), και μια θαλάσσια χελώνα (Caretta caretta) εντοπίστηκαν στα ρηχά νερά κοντά στην ακτή, βόρεια της Σάμου, για τα οποία το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ενημερώθηκε από το λιμεναρχείο Σάμου και κατοίκους της περιοχής.

Η ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Ινστιτούτου “Αρχιπέλαγος”, έσπευσε αμέσως στο σημείο για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη διευκρίνιση των αιτιών του θανάτου τους, καθώς και για τη συλλογή ιστολογικών δειγμάτων τα οποία θα σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για τις απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις.

Το ευχάριστο νέο είναι η εύρεση ενός τραυματισμένου Μαυροπετρίτη (Falco eleonorae) – ενός μικρόσωμου είδους γερακιού που διαχειμάζει στη Μαδαγασκάρη, και την άνοιξη έως το φθινόπωρο τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους συγκεντρώνονται στις μικρές ακατοίκητες νησίδες του Αιγαίου για αναπαραγωγή, ενώ στα μεγαλύτερα γειτονικά νησιά όπως η Σάμος, έρχονται για να τραφούν.

Ο θηλυκός Μαυροπετρίτης είχε έναν ελαφρύ τραυματισμό και βρέθηκε από κάτοικο του νησιού στην άκρη του δρόμου, αλλά μέσα σε μόλις 24 ώρες κατάφερε να πετάξει ξανά και ελευθερώθηκε στο περιβάλλον του.

Πηγή:econews.gr

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα4952
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα21905
ΜήναςΜήνας9026
ΣύνολοΣύνολο5191656
Statistik created: 2017-02-02T19:34:10+02:00
O καιρός σήμερα