ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Προφίλ Τυροπιτάκια (+κρουασανακια) κ. Μαίρης Πανταζοπούλου (Καρλόβασι/Σάμος)

Έτσι θρέφουν οι Σαμιώτισσες

μανάδες τους αθλητές αντοχής…

Οι πιέσεις ήταν έντονες και κράτησαν κάμποσες εβδομάδες, αλλά ο Αντώνης, φίλος δρομέας, μας επέτρεψε να μοιραστεί τα μυστικά της μητέρας του!

 

ΥΛΙΚΑ

1 Φαρινάπ (ίσως λίγο παραπάνω ανάλογα με τη ζύμη, να μη κολλάει στο χέρι)

1 Γιαούρτι Ελαιόλαδο: Στο κεσέ του γιαουρτιού βάζουμε το ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο, μέχρι τι γραμμούλα)

Χυμό πορτοκάλι, όσο το λάδι

1 Μαγιά

Λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού)

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

300gr Φέτα

300gr Γραβιέρα

200gr Κεφαλοτύρι

2 Αυγά

 

ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

1 Αυγό (μόνο κρόκο) Λίγο γάλα, λίγο νερό και σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στα ταψιά λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Ψήσιμο 15-20 λεπτά (καλύτερο κριτήριο το “μάτι”.

Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα)

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Η ίδια συνταγή μόνο που στη γέμιση αντί των τυριών και αυγών βάζουμε μερέντα.

 

http://www.nutrinews.gr

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα4858
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα21811
ΜήναςΜήνας8932
ΣύνολοΣύνολο5191562
Statistik created: 2017-02-02T19:34:10+02:00
O καιρός σήμερα