Έτσι θρέφουν οι Σαμιώτισσες
μανάδες τους αθλητές αντοχής…
Οι πιέσεις ήταν έντονες και κράτησαν κάμποσες εβδομάδες, αλλά ο Αντώνης, φίλος δρομέας, μας επέτρεψε να μοιραστεί τα μυστικά της μητέρας του!
ΥΛΙΚΑ
1 Φαρινάπ (ίσως λίγο παραπάνω ανάλογα με τη ζύμη, να μη κολλάει στο χέρι)
1 Γιαούρτι Ελαιόλαδο: Στο κεσέ του γιαουρτιού βάζουμε το ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο, μέχρι τι γραμμούλα)
Χυμό πορτοκάλι, όσο το λάδι
1 Μαγιά
Λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300gr Φέτα
300gr Γραβιέρα
200gr Κεφαλοτύρι
2 Αυγά
ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 Αυγό (μόνο κρόκο) Λίγο γάλα, λίγο νερό και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στα ταψιά λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ψήσιμο 15-20 λεπτά (καλύτερο κριτήριο το “μάτι”.
Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ
Η ίδια συνταγή μόνο που στη γέμιση αντί των τυριών και αυγών βάζουμε μερέντα.
http://www.nutrinews.gr
Διαβάστε Περισσότερα...