ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Όχι σε δεύτερο μαύρο στην ενημέρωση!

Ε Ν Ω Σ Η Σ Υ Ν Τ Α Κ Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Χ Ι Α Κ Ο Υ Τ Υ Π Ο Υ

Ε. Σ. Ε. Τ. Έτος Ίδρυσης: 1963

 

Ψήφισμα – διαμαρτυρία της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

 

Όχι σε δεύτερο μαύρο στην ενημέρωση!

 

Το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης δεν τεκμαίρεται από την εταιρική της μορφή

Την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγείται απαρέγκλιτα με γνώμονα την αποκέντρωση προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους, η ελληνική κυβέρνηση χωρίς τη παραμικρή προσπάθεια διαβούλευσης ωθεί προς το γκρεμό τα δημοτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς εξαιτίας του σχεδίου νόμου για την αδειοδότηση τηλεοπτικών Μέσων, οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να λειτουργούν με καθεστώς Ανωνύμων Εταιριών και όχι ως σχήματα δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού.

Μία τέτοια εξέλιξη θα τους εξισώσει με τα υπόλοιπα εμπορικά τηλεοπτικά δίκτυα, θα πλήξει ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα τους και θα τους οδηγήσει με περίσσεια ευκολία σε “λουκέτο”.

Συγκεκριμένα απειλούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης – TV100 (ΔΕΠΘΕ – Θεσσαλονίκη), Ορεστιάδα TV (ΔΕΡΤΟ), ΔΤ (ΔΗΡΑΣ – Κως), Αιγαίο Τηλεόραση (ΡΕΔΗΣΕ – Σύρος), Attica tv (ΔΕΤΔΑ – Ασπρόπυργος.

Οι παρεπόμενες συνέπειες από την πιθανή ψήφιση του προαναφερθέντος νομοσχεδίου θα ήταν οι ακόλουθες:

 

•Η συρρίκνωση της δημόσιας ενημέρωσης στην ελληνική περιφέρεια, την οποία αδυνατούν να ακολουθήσουν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να χάσουν την έσχατη πρόσβασή τους σε αξιοπρεπή ενημέρωση τοπικού χαρακτήρα.

 

•Η απόλυση εκατοντάδων συναδέλφων - δημοσιογράφων με τον αριθμό τους να πολλαπλασιάζεται εφόσον η εφαρμογή του νόμου επεκταθεί μελλοντικά και στα δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας.

 

•Η ακύρωση της συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν εργαζόμενοι και διοίκηση των δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να εξορθολογιστεί η λειτουργία τους.

 

Ακολουθώντας την παραπάνω συλλογιστική και τις επιταγές της κοινής λογικής, η ΕΣΕΤ καλεί τόσο την κυβέρνηση, όσο και τη Βουλή των Ελλήνων στο σύνολό της, να επανέλθουν στην αντίληψη με την οποία είχε αντιμετωπιστεί το ζήτημα και να προβούν στις επιβεβλημένες τροποποιήσεις στο εν λόγω νομοσχέδιο, προκειμένου οι δημοτικές επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με την τρέχουσα νομική τους υπόσταση.

 

Για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΤ

Γιώργος Κουκουλιάτας Πρόεδρος

Λευτέρης Μωυσιάδης Γενικός Γραμματέας

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2602
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα19555
ΜήναςΜήνας6676
ΣύνολοΣύνολο5189306
Statistik created: 2017-02-02T13:34:09+02:00
O καιρός σήμερα