ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Τι ρόλο βαράνε τελικά οι ΜΚΟ στο Βόρειο Αιγαίο;

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

κ. Ιωάννη Μουζάλα με την οποία ζητά ενημέρωση για το πόσες Μ.Κ.Ο. δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ποια η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη δράση τους και πόσοι σταθμοί υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων υφίστανται ή σχεδιάζονται στην περιοχή, απέστειλε η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο της Λέσβου για τη δημιουργία σταθμού υποδοχής προσφύγων στη Βόρεια Λέσβο και συγκεκριμένα στη περιοχή μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς από τη διεθνή οργάνωση IRC.

Για το θέμα λήφθηκε απόφαση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επισυνάπτεται η Επιστολή της Περιφερειάρχη.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο της Λέσβου ( τα οποία επισυνάπτουμε) οργανώθηκε σταθμός υποδοχής προσφύγων στη Βόρεια Λέσβο και συγκεκριμένα στη περιοχή μεταξύ Εφταλούς και Σκάλας Συκαμιάς, δυναμικότητας μέχρι και 3.500 ατόμων.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα οι χώροι οργανώθηκαν από την οργάνωση IRC και αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για το κόστος κατασκευής και λειτουργίας, για το απασχολούμενο προσωπικό καθώς και για τις συνδέσεις ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Με αφορμή τα ανωτέρω δημοσιεύματα, στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα και σύμφωνα με σχετική απόφαση (αριθ. 87) του συλλογικού οργάνου τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

 

1. Ποιες Μ.Κ.Ο δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα, με πόσα άτομα και ποια η δράση εκάστης εξ αυτών;

2. Ποιά η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην δράση τους;

3. Ποιοί σταθμοί υποδοχής και φιλοξενίας υφίστανται ή σχεδιάζονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ποιες αδειοδοτήσεις διαθέτουν;

 

Με την ίδια απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητάει να ενημερώνεται για τις εκάστοτε Μ.Κ.Ο που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στα νησιά της γεωγραφικής περιοχής αρμοδιότητάς μας.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Χριστιάνα Δ. Καλογήρου

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1111
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα18064
ΜήναςΜήνας5185
ΣύνολοΣύνολο5187815
Statistik created: 2017-02-02T07:33:34+02:00
O καιρός σήμερα