ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Το πλοίο Μυτιλήνη πλωτό ξενοδοχείο για πρόσφυγες!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου

Επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα η άποψη που εξάλλου έχει εκφράσει και ο ίδιος ο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, ότι χιλιάδες πρόσφυγες θα μείνουν μόνιμα στη χώρα μας, αν οι Ευρωπαίοι κρατήσουν τη στάση των "κλειστών συνόρων"

Έτσι "...έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο πλέον πρέπει να υλοποιηθεί.

Το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό" έχει αναφέρει χαρακτηριστικά και με αυτό το δεδομένο πλέον και στο νησί μας γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, αλλά δυστυχώς εν αγνοία των τοπικών αρχών!

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας που κανείς βέβαια δεν επιβεβαιώνει, αφού γνωρίζει τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν, αναζητούνται λύσεις για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, αν επιδεινωθεί το πρόβλημα της μεγάλης προσέλευσης από τα τουρκικά παράλια.

Μια από αυτές τις λύσεις είναι και η άφιξη χθες στο νησί μας του πλοίου "Blue Star Patmos", όπου θα μείνει εδώ τουλάχιστον 3-4 ημέρες ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πλωτός χώρος φιλοξενίας σε περίπτωση που το Hotspot στο πρώην πεδίο βολής γεμίσει και σε συνδυασμό με την εντολή της κυβέρνησης να καθυστερούν οι ταυτοποιήσεις των προσφύγων, να μπορούν να φιλοξενηθούν για λίγες ημέρες ή και εβδομάδες!

Αν επίσης βγουν σωστοί οι υπολογισμοί που υπάρχουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η Σάμος θα υποδέχεται περίπου 2 με 2500 χιλιάδες μετανάστες καθημερινά τότε τα πράγματα θα είναι ιδαίτερα δύσκολα!

 

Έτσι όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ήδη αναζητούνται οι απαραίτητες λύσεις...και μια από αυτές είναι και το πλοίο "Μυτιλήνη" που βρίσκεται καθηλωμένο στο Λιμάνι του Καρλοβάσου!!!

 

Μετά από επιθυμία των ιδιοκτητών της ΝΕΛ υπήρξε μέσα στο Σαββατοκύριακο επίσκεψη Κλιμακίου από διάφορα υπουργεία όπου μαζί με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Αβραντίνη "επιθεώρησαν" το πλοίο ώστε να εξεταστεί αν είναι κατάλληλο για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών!

Ο κ. Αβραντίνης θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις που προχωρούσαν με την "εκποίηση" του πλοίου, αλλά και τη δημιουργία εσόδων για την εταιρεία, κίνησε τις διαδικασίες και έτσι με "συνοπτικές" ενέργειες επισκέφθηκαν το νησί μας.

Οι υπεύθυνοι του Κλιμακίου μετά την επιθεώρηση που έκαναν το περασμένο Σάββατο διαπίστωσαν ότι οι εσωτερικοί χώροι (με μικρές μόνο παρεμβάσεις) του πλοίου, είναι κατάλληλοι για φιλοξενία και έδωσαν το "πράσινο φως" για να προχωρήσει η αξιοποιησή του!

Αρνητικό σημείο στην όλη υπόθεση είναι, πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η ρυμουλκησή του στο λιμάνι Μαλαγαρίου και φυσικά οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν από τους πολίτες της πρωτεύουσας του νησιού.

Έτσι ως λύση βρέθηκε η συμβολή γνωστής μεγάλης Μ.Κ.Ο. που προσφέρθηκε να μεταφέρει με λεωφορεία όποτε χρειάζεται τους μετανάστες μέχρι το Καρλόβασι κάτι που έγινε αποδεκτό και όπως φαίνεται όλα θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς!

 

Βέβαια έχει πολύ μεγάλη σημασία η στάση που θα κρατήσει και ο Βουλευτής Σάμου κ. Σεβαστάκης, που άλλα είχε υποσχεθεί στους κατοίκους του Καρλοβάσου και άλλα φαίνεται να βλέπουμε να υπάρχουν ως εξέληξη, αλλά και το Λιμενικό Ταμείο Σάμου που έχει προχωρήσει τις νομικές διαδιακασίες αποχώρησης του πλοίου και βέβαια στη κυβέρνηση θεωρούν ότι μπορούν προσωρινά να τις σταματήσουν με μια γενναία Ευρωπαική χρηματοδότηση για την φιλοξενία των προσφύγων στο πλοίο "Μυτιλήνη"...

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-1 #5 ΠΟΛΙΤΗΣ 03-03-2016 12:56
ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΤΥΧΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΟΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΒΑΣΙ.
ΗΘΕΛΕΣ Η ΗΣΥΧΙΑ, ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΣ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΟΥ ΕΚΟΒΕ ΤΟ ΚΕΦΙ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ. ΟΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗ.
ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.
Παράθεση
 
 
+2 #4 mpeeee.......... 02-03-2016 11:15
Παραθέτοντας ALLYLEGIOS:
οι πρόσφυγες είναι καλοί. Να τους φιλοξενήσουμε και εμείς στα σπίτια μας , όσο μπορούμε γιατί πάνω από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!
ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

παρε τους σπιτι σου ευ κι οσοι αλλοι τους θελετε!
Παράθεση
 
 
+1 #3 ΚΑΝΕΝΑΣ 01-03-2016 17:36
Μόλις ακούστηκε ότι το Μυτιλήνη πάει για πλωτό ξενοδοχείο ο Βουλευτής Σάμου έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ως Καρλοβασίτης ζήτησε να φύγει το πλοίο.
Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε οι κυρίως υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή αλλά δεν τους θέλετε στην αυλή σας
θέλετε να μένουν στη αυλή του άλλου.Και ως κόμμα και ως βουλευτές πολύ σπάγοι ρε παιδιά ανοίχτε λίγο τα πουγκιά σας τα κατακλειδωμένα. .
Παράθεση
 
 
+7 #2 ΑΓΓΕΛΙΚΗ 29-02-2016 23:12
ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΜΚΟ ΕΙΣΑΙ?????????? ?
Παράθεση
 
 
-10 #1 ALLYLEGIOS 29-02-2016 14:24
οι πρόσφυγες είναι καλοί. Να τους φιλοξενήσουμε και εμείς στα σπίτια μας , όσο μπορούμε γιατί πάνω από όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!! ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!
ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα5218
ΕχθέςΕχθές8683
ΕβδομάδαΕβδομάδα13214
ΜήναςΜήνας67570
ΣύνολοΣύνολο3747092
Statistik created: 2016-03-15T13:01:54+00:00
O καιρός σήμερα