ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Οδοιπορικό Στις Παραλίες του ''Νησιού''

Μια επίσκεψη για τις ανάγκες ενός

ρεπορτάζ στην Αγία Παρασκευή στην περιοχή Νησί με υποχρεώνει να επισημάνω τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισα από την επίσκεψη μου εκεί, αν και η εγκατάλειψη από το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια ήταν εμφανής, στην καθαριότητα των ρείθρων του δρόμου, από την συμβολή του περιμετρικού με τον επαρχιακό του Νησιού, μέχρι το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής.

Βέβαια όσο πλησίαζα στον οικισμό της περιοχής ήταν εμφανείς οι ανθρώπινες επεμβάσεις στα ρείθρα και φαινόταν ότι είχε γίνει κάποια προσπάθεια καθαρισμού.

Η παραλία της Αγίας Παρασκευής ήταν πεντακάθαρη, το ντουζ λειτουργούσε άριστα, η καμπίνα των λουομένων ήταν πεντακάθαρη, και φρεσκοβαμμένη, και στην αμμουδιά υπήρχαν 4 παγκάκια τοποθετημένα στην σκιά των δένδρων και 6 ξαπλώστρες για τους φανατικούς της ηλιοθεραπείας.

Υπήρχαν μικροί κάδοι απορριμμάτων και η πλάζ σου έδειχνε την ανθρώπινη φροντίδα και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Ένας έπαινος στον εξωραϊστικό και πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής είναι το ελάχιστο.

Συνιστούμε στους κατοίκους της πρωτεύουσας του Νομού ένα μπάνιο την Κυριακή, αφού είναι μόλις 12 λεπτά η διαδρομή.

Το γεγονός αυτό μας θύμισε την μικρή πλαζ στον ορμίσκο Λιμνιώνα του κόλπου Ασπροχόρτι, την απαράδεκτη κατάσταση που υπήρχε με την παράγκα που υπήρχε εκεί, και τον αγώνα που είχαμε δώσει τόσο από το ραδιόφωνο, όσο και από την εφημερίδα μας το καλοκαίρι του 2012 για την απομάκρυνση της.

Είχαμε υποστηρίξει τις προσπάθειες του τοπικού Συλλόγου και θελήσαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα.

Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο με την καθαριότητα του χώρου (αν και φαινόταν ότι είχε γίνει πρόσφατα επέμβαση καθαριότητας) όσο και με τις ομπρέλες και τα καθίσματα που υπήρχαν για ελεύθερη χρήση (προσφορά κατοίκου της περιοχής).

Οι πληροφορίες που υπήρχαν για εγκατάλειψη του ορμίσκου, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Άλλο ένα εύγε σε αυτούς που είναι παρόντες εκεί που το κράτος απουσιάζει. Τέλος η επίσκεψη μας, δίνει την ευκαιρία να σταθούμε στην καλαίσθητη πινακίδα που αντικατέστησε, αυτή που κάποιοι , ''πολιτισμένοι '' φρόντισαν να καταστρέψουν τον περασμένο χειμώνα. Στα δύο φρεσκοβαμμένα παγκάκια είδαμε να κάθονται δύο ζευγάρια ξένων επισκεπτών και να απολαμβάνουν την εκπληκτική θέα προς τα απέναντι Νησιά.

 

Γαρυφάλλου Γιώργος

 

 

ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα773
ΕχθέςΕχθές3972
ΕβδομάδαΕβδομάδα431
ΜήναςΜήνας92553
ΣύνολοΣύνολο3772075
Statistik created: 2016-03-21T01:09:03+00:00
O καιρός σήμερα