ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Έγινε Προτεκτοράτο των Γερμανών η Σάμος κ. Λιμενάρχη;

- Εκνευρισμός πολιτών και σάλος με αυτό που συμβαίνει 2 ημέρες!

- Οι Γερμανοί προκαλούν!

- Το Λιμεναρχείο της Σάμου τι ενέργειες έχει κάνει;

Έντονος προβληματισμός και εκνευρισμός επικρατεί στους πολίτες της Σάμου το τελευταίο 48ωρο αμέσως την έλευση 2 διασωστικών - περιπολικών πλοίων, που ξεφορτώθηκαν το πρωΐ της Τετάρτης στο Λιμάνι Μαλαγαρίου από εμπορικό(;) πλοίο (FINESSE).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και από τα χαρακτηριστικά που έχουν πάνω τα 2 σκάφη που ξεφορτώθηκαν, πρόκειται για σκάφη της Ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας (Bundespolizei)... στα πλαίσια της Frontex, όπου εκεί ανήκει και η Γερμανική ακτοφυλακή (Küstenwache).

Το προκλητικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ τα Γερμανικά σκάφη κλείνουν δυο 24ωρα στο λιμάνι της Σάμου όπου και σταθμεύουν, το πλήρωμα των Γερμανών αρνείται να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς, που αναφέρουν πως ένα πλοίο όταν ελλιμενίζεται σε λιμάνι μιας άλλης χώρας, είναι υποχρεωμένα σύμφωνα τον Διεθνή Κανονισμό Ναυσιπλοίας, να σηκώσουν την σημαία του κράτους που τα φιλοξενεί ή του κράτους του οποίου διαπλέουν τα χωρικά ύδατα.

Αντίθετα τα Γερμανικά πληρώματα ανεμίζουν κανονικά τις σημαίες τους εδώ και 48 ώρες στη Σάμο, παρόλο που τους το επισήμαναν αρκετοί πολίτες!

Να επισημάνουμε πως δίπλα από τα σκάφη αυτά υπάρχουν δυο 2 σκάφη Σουηδικά που ανήκουν σε Μ.Κ.Ο. αλλά και ένα (1) της Ιταλικής Ακτοφυλακής που ανήκει στην Frontex και έχουν υψώσει και την Ελληνική σημαία στα σκάφη τους!

Το Λιμεναρχείο της Σάμου και το Υπουργείο λοιπόν, θα πρέπει να μας εξηγήσουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η τακτική των Γερμανών και αν τελικά μας βλέπουν ως προτεκτοράτο!

Το Ιταλικό σκάφος της Frontex...

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #9 fortigatzismarkonis 12-06-2016 06:26
Αγαπητε Γιωργο Καρπαθιου ειναι πολλα τα λεφτα. Το στορυ ξεκιναει απο το 2012 οταν τα ενημερωτικα τουριστικα φυλλαδια στο λιμανι ειχαν τη Σαμο αναγραφομενη ως ΄΄σισαμ αντασι΄΄ με την δικαιολογια οτι οι τουρκοι που ερχονται διευκολυνονται ετσι στις τουριστικες αναζητησεις τους.Οι δικοι μας αγρον ηγοραζαν γιατι οπως μου ελεγαν, οι γειτονες κρατουσαν ορθια την οικονομια του νησιου.(τα λεφτα που λεγαμε). Τωρα ερχονται οι πραγματικοι επικυριαρχοι... .
Παράθεση
 
 
+3 #8 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ 11-05-2016 16:19
GIANNHS. AGAPO TH SAMO . ERGAZOME K ME FILOXENEI K EINAI NHSI THS PATRIDAS MOY ALLA

KALA SAS KANOUN. SKIVETE POLI TON PISINO K KALA SAS KANOUN K ISOS THELETE K PIO POLI FIRMARISMA MIPOS K KATALAVETE. ENA XRONO EIME STO NHSI K DEN EXO DEI OUTE MIA DIADHLOSH OUTE MIA DIAMARTYRIA OUTE MIA KOYVEDA OUTE MIA ADIDRASH.
EKMETALEVESTE KATASTASEIS GIA NA KONOMISETE K XEPOULISATE TA PADA.

KALA SAS KANOUN
Παράθεση
 
 
-4 #7 Κανενας 20-02-2016 16:28
Με αυτον τον γελοία έπικυνδηνο που κάνει τον λιμενάρχη εκει να περιμένετε κι αλλα
Παράθεση
 
 
0 #6 Νικος 19-02-2016 19:28
Σημερα το πρωι που πέρασα είχαν βάλει κ την Ελληνική
Παράθεση
 
 
+5 #5 aaark 19-02-2016 11:36
Όλοι αυτά τα σκάφη και τα πληρώματά τους, τι ακριβώς αποστολή έχουν? Γιατί ΑΠΟΤΡΟΠΗ αποβίβασης μεταναστών/λαθρ ομεταναστών/προ σφύγων ασφαλώς και ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ!. Κάθονται όλη μέρα και πίνουν καφέ ( καλό είναι αυτό βέβαια για τα πολύπαθα καταστήματα της παραλιακής) και όταν υπάρξει ναυάγιο ή κίνδυνος για ναυάγιο, σπεύδουν να σώσουν τους ανθρώπους. Υποτίθεται ότι οι "σύμμαχοι" και "φίλοι" μας Ευρωπαίοι μας την είπαν ότι δεν κανουμε καλά τη δουλεια μας στην Ελλάδα σε ότι αφορά την αποτροπή και γι αυτό έστειλαν τις "ενισχύσεις". Αν πραγματικά θέλουν να κάνουν αποτροπή να είναι μέρα νύχτα έξω και να περιπολούν τα σύνορα ( ναι ναι κύριε βουλευτά, υπάρχουν σύνορα και στη θάλασσα).
Παράθεση
 
 
+5 #4 Βογιατζής Μιχάλης 19-02-2016 10:43
Μετά απ' αυτό περιμένουμε και το κατέβασμα των παντελονιών των κυβερνώντων. Μπράβο!!!!! Συγχαρητήρια!!! !
Παράθεση
 
 
+12 #3 Μαρία 19-02-2016 08:14
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
Παράθεση
 
 
+16 #2 dekatesera 19-02-2016 07:20
Γιωργο μου στη Σαμο επικρατει να υποστιριζουμε δυστιχως οτι ξενοφερτο και να χαντακωνουμε το ντοπιο συμπολιτη μας κανε μια ερευνα να δεις απο κει και περα τι περιμενεις προοδο? Εμαστε αξιοι της τυχης μας μη σου πω για κλωτσιες
Παράθεση
 
 
+13 #1 Γιώργος καρπαθιου 19-02-2016 06:06
Τη γίνεται σε αυτο το νησι; ρε παμε καλα;η μκο εχουν αντκαταστιση λιμεναρχειο αστυνομια ταξι κτελ νοσοκομιο πηγενουν εκει και επιβαλοντε στους γιατρους με προτοφανη τροπο και τωρα αυτο με τη σημαια!!!!λοιπο ν ΠΡΟΣΟΧΗ τοπικοι αρχοντες ο παχουλος μισθος η μεγαλη καρεκλα τα γαλονια και τα αξιοματα γι αυτο τα πηρατε; να κλεινετε συμφωνιες με μκο και να απεχεται απο τα κκαθηκοντα σας; θα στραφει ο σαμιακος λαος και εναντιον αυτον και των υπηρεσιων σας υπαρχουν νομοι;να εφαρμοστουν αμεσα!!!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα37
ΕχθέςΕχθές1068
ΕβδομάδαΕβδομάδα13034
ΜήναςΜήνας45035
ΣύνολοΣύνολο5636625
Statistik created: 2017-07-22T22:02:38+03:00
O καιρός σήμερα