ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Σε λίγες ημέρες η Σάμος θα είναι και πάλι καταπράσινη!

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 

Περιορισμένες πλέον παραμένουν δύο (2) μικροεστίες κοντά στην περιοχή Ζερβού και δίπλα στον ΧΥΤΑ Σάμου, όπου αυτή την ώρα επιχειρούν δύο (2) ελικόπτερα, 1 Σινούκ και ένα Έρικσον.

Κατά διαστήματα και άλλα ελικόπτερα επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη, ενώ οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν Βορειοδυτικοί με ένταση 5-6 μποφώρ.

Σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη με δυνάμειςτης Πυροσβεστικής κκαι εθελοντικά κλιμάκια να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν αναζοπυρώσεις.

Η φωτιά σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς έκαψε περίπου 3.500 στρέμματα με αγροκαλλιέργιες και πευκοδάσος, ενώ υπήρξε μεγάλο πλήγμα στους κτηνοτρόφους της περιοχής όπου κάηκαν κτηνοτροφικές μονάδες, χωρίς ευτυχώς να ζωντανά να χαθούν.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του νησιού σε μια τέτοια πυρκαγιά με αλλοπρόσαλο αέρα είναι πολύ καλή και αφού αντιμετωπίστηκε σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, τους εκατοντάδες εθελοντές από τα κλιμάκια όλης της Σάμου και το προσωπικό του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Παρ'όλα αυτά καθ'οδόν βρίσκεται το αρματαγωγό "Ικαρία" που ξεκίνησε από την Σαλαμίνα με 15 πυροσβεστικά οχήματα και περίπου στις 12 το βράδυ θα βρίσκεται στο νησί, ενώ επίσης αύριο το πρωί άλλο ενα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεσβτικής από την Καβάλα θα βρικσεται στη Σάμο μαζί με τον Περιφερειάρχη Βορείου ΙΑγαίου.

Η αστυνομία έχει προσαγάγει ένα άτομο (άνδρα) και η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κάνει προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα755
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα17708
ΜήναςΜήνας4829
ΣύνολοΣύνολο5187459
Statistik created: 2017-02-02T07:33:34+02:00
O καιρός σήμερα