ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Η Σάμαινα στην έκθεση αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας στο Πεκίνο!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ 

Σάμος,3 Φεβρουαρίου 2017

 

Προς:

α) Ελένη Μ. Νομικού, Γενική Δ/ντρια Μουσείου Ηρακλειδών

β) Θεοδόση Π. Τάσιο, Ομ. Καθηγήτή του Εθν.Μετσ. Πολυτεχνείου και Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

 

Θέμα: «Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Πεκίνο»

 

Αγαπητή κ. Νομικού,

Αγαπητέ κ. Καθηγητά,

είναι ιδιαίτερα σημαντικό το περιεχόμενο της επιστολής που λάβαμε την 19η Ιανουαρίου και φανερώνει τόσο την εξαιρετική εργασία που γίνεται στην Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας όσο και την διάσταση του έργου του Μουσείου Ηρακλειδών.

Προφανώς και αποδεχόμαστε το δανεισμό των δύο εκθεμάτων (των ομοιωμάτων των ιστορικών ναυαγίων της Μασσαλίας και της Κερύνειας) που φυλάσσονται στον Δήμο με την προσδοκία και το στόχο να διαδοθεί το οικουμενικό μήνυμα του νησιού μας που είναι μεγάλο αποθετήριο πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος.

Η συνεργασία του Μουσείου Ηρακλειδών με το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ), της αχανούς αυτής χώρας με τον σημαντικότατο αρχαίο πολιτισμό, αποτελεί μια ιδιαιτέρως συμβολισμού παρέμβαση στο έτος φιλίας Ελλάδας-Κίνας. Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος Δήμαρχος Σάμου

 

Η επιστολή που προηγήθηκε:

 

"Μουσείο Ηρακλειδών"

Προς τον Δήμον Σαμίων

 

Υπ’ όψιν Δημάρχου, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου

 

Θέμα: Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Πεκίνο Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2017

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ευρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι έχουμε υπογράψει Συμφωνητικό με το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας για να διοργανώσουμε στο Πεκίνο κατά Οκτώβριον 2017 μιαν Έκθεση για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, στην οποία νομίζουμε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό να περιληφθούν από τα ομοιώματα ιστορικών ναυαγίων που φυλάσσονται στον Δήμο Σαμίων τα εξής:

α) της Μασσαλίας και β) της Κερύνειας.

 

Εάν συμφωνήσετε προς τούτο, δηλώνουμε ότι (i) θα μεριμνήσουμε για την καλύτερη δυνατή προβολή της Νήσου Σάμου στην Έκθεση, ενώ (ii) η απαιτούμενη χρηματική δαπάνη βαρύνει το Μουσείο Ηρακλειδών.

Η παραλαβή των δύο κιβωτίων από τον χώρο της φύλαξης - των θα χρειαστεί να γίνει κατά Μάιον 2017, η δε επιστροφή - των εκτιμάται για τον Απρίλιο 2018.

 

Δεχθείτε παρακαλούμε τις εκ των προτέρων ευχαριστίες μας, καθώς και τις ευχές μας για Καλή Χρονιά.

 

Με εκτίμηση,

Ελένη Μ. Νομικού

Γενική Διευθύντρια

Θεοδόσης Π. Τάσιος

Πρόεδρος ΕΜΑΕΤ

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα163
ΕχθέςΕχθές2761
ΕβδομάδαΕβδομάδα11645
ΜήναςΜήνας68997
ΣύνολοΣύνολο5866116
Statistik created: 2017-10-28T21:28:27+03:00
O καιρός σήμερα