ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

xatzikostasmaketa

  • Συμβουλές για θέματα δικτύου, διαδυκτίου και εφαρμογών
  • Ασφάλεια δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων
  • Συντήρηση και οργάνωση δικτύου
  • Κατασκευή ιστοσελίδων και E-Shop
  • Ανάπτυξη εφαρμογών

Σμύρνης 1 - 2ος όροφος
Στην πόλη της Σάμου
Τηλ. +30 22731 00 304
Κιν. +30 698 244 05 10

Πληροφορίες: www.newageit.gr

Βρείτε μας στο Facebook...

Συνάντηση στο Καρλόβασι με τους Ρομά.

Συνάντηση εργασίας με βασικό στόχο την

εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού για τους πληθυσμούς των Ρομά στη Σάμο πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και στο Καρλόβασι.

Την πρωτοβουλία πήρε μετά από εντολή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Καλογήρου, ο θεματικός Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Τάσος Καλατζής.

Βασικός στόχος είναι η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και υπήρξε συνάντηση με στελέχη της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης αναπτυξιακών προγραμμάτων) στον καταυλισμό Ρομά στο Φουρνιώτικο Ρέμα στο Καρλόβασι.

Συμμετείχανν ο Αντιδήμαρχος κ. Καλατζής οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδη και Διακοσταμάτης Γιώργος, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Νικολού και Αγγελίδης Ιωάννης και ο κ. Αποστόλου Εμμανουήλ από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βόρεια Αιγαίου.

Επίσης συμμετείχαν και μέλη της Κοινωνίας Ενεγών Πολιτών Σάμου όπου παρακολουθούν το πρόγραμμα και την εξελιξή του.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος, όπως παρουσιάστηκαν από τα επιστημονικά στελέχη της ΜΟΔ, αφορούν τη στέγαση και τις υποδομές, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την υγεία και πρόνοια αλλά και οριζόντιες παρεμβάσεις, όπως η κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά και η οριστική αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο για την καλύτερη διεκδίκηση πόρων και πιο συγκεκριμένα προτείνεται να ληφθούν υπ' όψιν στο σχεδιασμό του νέου αυτού προγράμματος οι εξής προτάσεις:

Αντί της μέχρι τώρα πρακτικής, δημιουργίας καταυλισμών, επιδότηση ενοικίου και εξέταση της πιθανότητας φοροελαφρύνσεων, με δικαιούχο τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Δωρεάν εμβολιασμό όλων των παιδιών Ρομά και πρόσβαση όλων, στις υπηρεσίες υγείας και φαρμακευτικής κάλυψης, πρόσβαση των παιδιών τους στην εκπαίδευση με την κατάλληλη ενημέρωση και παραίνεση απο ειδικευμένους επιστήμονες και εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σε αντικείμενα που διαθέτουν εμπειρία.

Στο Καρλόβασι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να γίνει αυτοψία να έχουν γνώση της υπάρχουσας κατάστασης οι ίδιοι οι Ρομά, και να συμμετέχουν στην κατάρτιση των ερωτηματολογίων, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο με πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, για το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ανταπόκριση των Ρομά ήταν πάρα πολύ καλή και θετική και φαίνεται πως θα προχωρήσει το πρόγραμμα με γοργούς ρυθμούς.

Τα στελέχη της ΜΟΔ ήταν οι κ. Δάρρας Αθανάσιος και Ψαλίδας Δημήτρης οι οποίοι ανήκουν στην Ομάδα Υποστήριξης Ειδικών Ομάδων Πλυθησμού του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

Υ.Γ. Παράκληση αυτοί που θα πάρουν το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ας αναφέρουν και την πηγή τους!

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1854
ΕχθέςΕχθές3623
ΕβδομάδαΕβδομάδα11444
ΜήναςΜήνας93762
ΣύνολοΣύνολο2155211
Statistik created: 2015-02-19T02:59:23+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή