ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

xatzikostasmaketa

  • Συμβουλές για θέματα δικτύου, διαδυκτίου και εφαρμογών
  • Ασφάλεια δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων
  • Συντήρηση και οργάνωση δικτύου
  • Κατασκευή ιστοσελίδων και E-Shop
  • Ανάπτυξη εφαρμογών

Σμύρνης 1 - 2ος όροφος
Στην πόλη της Σάμου
Τηλ. +30 22731 00 304
Κιν. +30 698 244 05 10

Πληροφορίες: www.newageit.gr

Βρείτε μας στο Facebook...

Βαρουφάκης στον Γιώργο Αυτιά: ''Δεν θα αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στα νησιά"!

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην

εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης επανάλεβε ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα επανέλθει σταδιακά, ο ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί, ενώ δεν απέκλεισε την επιβολή έκτακτου φόρου «στους έχοντες», αν χρειαστεί.

Αναφερόμενος στα τελευταία πέντε χρόνια και στην εφαρμογή του Μνημονίου, σημείωσε πως «είχαμε αποδεχθεί ένα τοξικό φάρμακο».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε εξάλλου πως η κυβέρνηση αμφισβητεί «ένα πρόγραμμα που προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση».

Υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τη συμφωνία στο Eurogroup ανέφερε πως «η τετράμηνη παράταση μας εξασφαλίζει χρόνο να ανασάνουμε», ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «δεν είπε ότι δεν θέλει δεσμεύσεις».

Όσον αφορά στις διαβουλεύσεις που είχε ανά την Ευρώπη ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «όταν μίλησε για ανθρωπιστική κρίση, μου είπαν ότι πολιτικοποιώ την συζήτηση».

Ο ίδιος επεσήμανε πως η Ελλάδα θέλει χρόνο να αναπνεύσει και «να ξεκινήσει την άνοδο της οικονομίας και της χώρας», ενώ επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες για διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε ταμιακά εντάξει έναντι των Ελλήνων πολιτών».

Ζήτησε παράλληλα από τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ διεμήνυσε πως «εκεί που έχουμε πρόβλημα είναι οι αποπληρωμές δανείων», αλλά όπως σημείωσε «το συζητάμε με τους εταίρους» και εμφανίζεται σίγουρος πως θα βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα.

Αναλύοντας τους στόχους της κυβέρνησης στο επόμενο τετράμηνο αλλά και μετά τη σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους, υπογράμμισε ότι «θα αρχίσουμε σταδιακά τις παρεμβάσεις για την ανακούφιση της κοινωνίας σε φόρους, δάνεια και μισθούς».

Όσο για «τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας» ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως είναι η απομείωση του χρέους, τα πλεονάσματα και οι επενδύσεις.

Διεμήνυσε επίσης πως σύντομα πρόκειται να κατατεθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων στη Βουλή, με επιβράβευση όσων αποπληρώνουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους, ενώ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο ΦΠΑ στον τουρισμό, στα νησιά, στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία.

Όσον αφορά στο αφορολόγητο, επανέλαβε ότι θα αυξηθεί στις 12.000 σταδιακά.

Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε πως «η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα για να στηρίξει τη χώρα». Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα προς τους φοροφυγάδες, λέγοντας πως «όσοι έχουν χρήματα και δεν πληρώνουν φόρους θα μας βρουν απέναντί τους» και προαναγγέλλει ότι το αφορολόγητο θα αυξηθεί σταδιακά από τον Ιούνιο.

Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε ότι ντρέπεται που «ο φτωχός Έλληνας πληρώνει φόρο από το πρώτο ευρώ».

Σχετικά με την φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες τους τελευταίους μήνες, στρέφει τα πυρά του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης: Όταν έλεγαν ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, τι περιμέναμε;

Να κρατήσουν τα χρήματα τους τους εκεί;.

Παράλληλα τόνισε πως η κρίση «κατέστρεψε και ανθρώπους που ήταν ευκατάστατοι».

Διεμήνυσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση «θα διασταυρώσει την περιουσία με τα εμβάσματα του εξωτερικού».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κοιτάξει το θέμα των κοινωνικών παροχών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ σχετικά με τις αυξήσεις μισθών, σημειώνει πως για αυτό θα αποφασίσει ο ιδιωτικός τομέας, αλλά «αν χρειαστεί θα παρέμβουμε και εμείς».

Προανήγγειλε τη στήριξη της πρώτης κατοικίας και τονίζει πως θα «ξεκαθαρίσουμε τα “κόκκινα” δάνεια από τις τράπεζες».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως «διαπραγματευτήκαμε για να αποκτήσουμε το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε».

Άφησε αιχμές για τις αποφάσεις της ΕΚΤ καθώς και για τις συζητήσεις που έγιναν πριν το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, λέγοντας πως «έγινε κακή διαπραγμάτευση» για το ζήτημα.

«Καλούμαστε να πληρώσουμε το λάθος της ΕΚΤ χωρίς λόγο» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών και επεσήμανε ότι «μας ζητούν αξιολόγηση για χρήματα που είναι δικά μας.

Μας ζητούν να πληρώσουμε λεφτά την ώρα που η ΕΚΤ τυπώνει 1 τρισ. ευρώ για να δώσει στους άλλους λαούς».

Παράλληλα τόνισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν πρωτογενή ελλείμματα, ενώ δεν απέκλεισε την επιβολή έκτακτου φόρου «σε όσους έχουν να πληρώνουν».

«Αν χρειαστεί θα βάλω έκτακτο φόρο, αλλά στους έχοντες», δήλωσε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως θα είναι στοχευμένος και θα είναι από ένα όριο και πάνω.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως παρότι δεν είναι μέλος του κόμματος, αισθάνεται πολύ ευχάριστα, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Προφανώς και υπάρχει διαφορά με τον κ. Λαφαζάνη, εγώ διαφωνώ ακόμα και με τον εαυτό μου» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, είπε ότι «συμβιβάζεσαι σε κάτι κοινώς αποδεκτό».

Για την επαφή του με τους πολίτες, ανέφερε ότι «όταν βγαίνω στο δρόμο, η επαφή με τον κόσμο μου αρέσει πολύ και αυτό είναι το καύσιμο μου».

Σχετικά με τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και αποκάλυψε ότι η πρόταση να γίνει υπουργός Οικονομικών του έγινε από τον περασμένο Νοέμβριο.

Παράλληλα τόνισε πως στην αρχή δεν το ήθελε, ούτε ήθελε να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε ότι η εποχή της τρόικας «που ερχόταν και έδινε εντολές τελείωσε».

«Θα μας επιτηρούν και πρέπει να μας επιτηρούν» συνέχισε και πρόσθεσε «το θέμα είναι το τι θα επιτηρούν.

Το δηλητηριώδες μνημόνιο ή τη νέα συμφωνία που κάναμε;».

Αναφέρθηκε εξάλλου και στη συνάντηση που είχε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.

«Του είπα ότι αυτή η τρόικα τελείωσε», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης που σημείωσε πως ο πρόεδρος του Eurogroup «θύμωσε πάρα πολύ και μου είπε στο αυτί, “μόλις σκότωσες στην τρόικα” και του απάντησα “τιμή μου”».

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1980
ΕχθέςΕχθές3783
ΕβδομάδαΕβδομάδα5611
ΜήναςΜήνας8744
ΣύνολοΣύνολο2195902
Statistik created: 2015-03-03T09:24:57+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή