ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Σάμος ''Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021'':

Λόγια του αέρα ή πραγματικότητα?

Αν τίποτα από τα δύο προηγούμενα, τότε, ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

Το σίγουρο είναι πως θέλει αυτό που λέει ο σοφός λαός ''ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ''...

Από την άλλη, ακόμα και να μην κερδίσουμε τον τίτλο, δίνεται μια ευκαιρία να βελτιώσουμε 4 πράγματα:

Το ένα έχει να κάνει με το ίδιο μας το νησί, μιας που μπαίνουν στο παιχνίδι απλοί πολίτες και όχι εκλεγμένοι με τον Καλλικράτη κομματικοί. (π.χ. Ποιός που παρακολουθεί τα κοινά αμφισβητεί πως αν π.χ. αντικαταστήσουμε το δημοτικό συμβούλιο με την επιτροπή διαβούλευσης, το νησί σε δυο εβδομάδες θα έχει ήδη άλλο πρόσωπο?...)

Το δεύτερο, έχει να κάνει με τη διαφάνεια, λέξη η οποία είναι άγνωστη στο νεοελληνικό κομματικό κράτος κατοχής.

Το τρίτο, έχει να κάνει με την προβολή του νησιού σαν μέρος το οποίο προσφέρεται για τα πάντα, και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αρχίσει να πλασάρεται έτσι ανά τον κόσμο, μιας που η ποικιλία της σαμιακής φύσης, μπορεί να φέρει όλων των ειδών τους τουρίστες.

Λίγα μέρη έχουν τέτοια ποικιλία. π.χ. Η Κρήτη. (Η Μύκονος π.χ. δεν την έχει, αλλά έχει περισσότερο τουρισμό, γιατί απλά προβάλλει στο μέγιστο το συγκεκριμένο προφίλ της.

Εμείς από την άλλη που μπορούμε να έχουμε και τουρίστες στυλ Μυκόνου, και στυλ Ικαρίας, και στυλ Λευκάδας και άλλων τόσων ειδών, δεν πλασάρουμε αυτό το σπάνιο πακέτο το οποίο μας δίνει η Σάμος...)

Ευκαιρία, λοιπόν σε συνδυασμό με τον Δήμο, την Περιφέρεια, να φτιαχτεί και να πλασαριστεί ΕΝΑ Brand name ισχυρό, αναγνωρίσιμο, οικουμενικό (δηλαδή ''νησιού που τους ικανοποιεί όλους'',) και ανταγωνιστικό ΟΣΟ και της Κρήτης.

Το εννοώ όταν λέω ''όσο και της Κρήτης''!

Το τέταρτο, έχει να κάνει με βελτιωτικές κινήσεις οι οποίες μακάρι να προταθούν από τους ανθρώπους και έχουν να κάνουν με διαδικασίες. Όπως ξέρουμε όσοι δεν προσκυνάμε το mega και το alpha, το πρόβλημα της Ελλάδας, δεν είναι το δημοσιονομικό, (το οποίο είναι απλά το αποτέλεσμα,) αλλά η μη-ενασχόληση με τα κοινά ανθρώπων ικανών και δημοκρατικών, λόγω ΔΙΚΑΙΗΣ απαξίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος. (Δηλαδή το πρόβλημα είναι το πολιτικό σύστημα.)

Άρα, θα περιμένω και βελτιωτικές προτάσεις από ανθρώπους πέραν των κομματικών άσχετων και άβουλων.

Προτάσεις μπορούν να γίνουν πολλές, και με μηδενικό κόστος! π.χ. Μελέτες από το πανεπιστήμιό μας ΔΩΡΕΑΝ, ή επιτροπές ελέγχου από κληρωτούς πολίτες, ψηφίσματα-δημοσκοπήσεις για να διεκδικούνται με την υπογραφή του σαμιακού λαού διάφορα, καθώς και να δίνονται προτεραιότητες βάζοντας τον πολίτη να παίρνει την ευθύνη, και άλλα τα οποία θα μπορούσε ο δήμαρχος να προτείνει και σε άλλους δημάρχους στο πλαίσιο βελτίωσης του Καλλικράτη, ώστε να κατατεθούν όλες οι προτάσεις στο κράτος.

Ενώ λοιπόν ΔΕΝ απαγορεύεται να κάνεις βελτιωτικές προτάσεις που είτε προβλέπονται από κάποιο άρθρο του Καλλικράτη, είτε όχι, ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία...

Γιατί απλά βολεύεται με το υπάρχουν σύστημα της ανοργανωσιάς, της λαμογιάς, της αδιαφάνειας, του κομματισμού, και του αυταρχισμού...

Είναι λοιπόν μια ευκαιρία, να προτρέψουμε όλο τον κόσμο να απαιτήσει να ελέγχει, αλλά και να συμμετέχει.

(Το τελευταίο μάλιστα είναι κάτι το οποίο κυρίως περιμένω από τους εθελοντές για το εγχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας.)

Ας ελπίσουμε λοιπόν...

Μαρίνος Ανάσης

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα4065
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα21018
ΜήναςΜήνας8139
ΣύνολοΣύνολο5190769
Statistik created: 2017-02-02T13:34:09+02:00
O καιρός σήμερα