ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Σκληρότατη ανακοίνωση κατά του Δημάρχου Σάμου για το ταξίδι στην Αμερική!

«Δράση Ενότητα Προοπτική»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28/2/2016

Σχετικά με την επίσκεψη του Δημάρχου στις ΗΠΑ

 

Ως αντιπολίτευση, ο συνδυασμός «Δράση Ενότητα Προοπτική» εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου προσπαθεί να συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή αλλά και να της ασκήσει κριτική και έλεγχο σε καίρια ζητήματα, έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την βελτίωση των συνθηκών ζωής της σαμιακής κοινωνίας.

Δυστυχώς όμως, αυτή η προσπάθεια μας δεν βρίσκει ανταπόκριση καθώς η δημοτική αρχή, έχοντας αποφασίσει από την αρχή να πορευτεί μόνη της θεωρώντας πως έχει το αλάθητο, όχι μόνο δε δέχεται τη συνεργασία αλλά ειρωνεύεται και υποτιμά διαρκώς την αντιπολίτευση, δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα που κατ’ επέκταση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Δεν θα συμβάλλουμε στα άνευ ουσίας επικοινωνιακά τρικ και πολιτικά τερτίπια του Δημάρχου, μόνο και μόνο για τη βελτίωση του προσωπικού του προφίλ στις κομματικές επετηρίδες και την εξόφληση προεκλογικών γραμματίων που είναι πολλά…

Έτσι, για άλλη μια φορά με έκπληξη διαπιστώσαμε τις υπερβολές, που από την αρχή της θητείας του προβαίνει ο δήμαρχος, αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση του δήμου και των δημοτών, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Έπειτα λοιπόν από τη δημόσια κατακραυγή για την αποστολή στη Νέα Υόρκη, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα δημοσιεύοντας ένα δελτίο τύπου λέγοντας πως θα επωμιστούν οι αιρετοί τα έξοδα μετακίνησης τους και θα βρεθεί χορηγικό πρόγραμμα για το χορευτικό συγκρότημα και κάνοντας στο τέλος για άλλη μια φορά επίθεση στην αντιπολίτευση.

Καταρχάς να ενημερώσουμε τους δημότες πως η δημοτική αρχή, για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο όπως αυτό ήρθε.. καθώς και η σχετική εισήγηση του δημάρχου, απλά μας ζητούσε να εγκρίνουμε δαπάνες χωρίς να συγκεκριμενοποιεί ποσά που θα δαπανηθούν.

Δηλαδή στην ουσία, μας ζητούσε να συνυπογράψουμε λευκή επιταγή εξόδων από μεριάς Δήμου Σάμου και για αυτό και απαντήσαμε με την 2η πρόταση για συμμετοχή όσων και όποιων θέλουν να μεταβούν αλλά με δικά τους έξοδα.

Με μηδενική δαπάνη για τον Δήμο Σάμου δηλαδή.

 

Σαν παράταξη έχουμε κάποιες ενστάσεις και απορίες τόσο για τους λεγόμενους επιδιωκόμενους στόχους όσο και για το περιεχόμενο της αποστολής.

Πρώτα από όλα, στην απαντητική επιστολή στον πρόεδρο τον ομογενών, αναφέρει την χορευτική ομάδα.

Πως προεξοφλεί ο Δήμαρχος την εξεύρεση χορηγικού προγράμματος για να καλυφτούν τα έξοδα;

Αλλά και ποια η χρησιμότητα της στην σύγχρονη τουριστική προβολή της Σάμου, στην εξεύρεση επενδυτών και στη συζήτηση και ευαισθητοποίηση για το προσφυγικό;

Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκει είναι ένα «ταξιδάκι αναψυχής» με τους «φίλους»;

 

Για ποιο λόγο δεν προτιμάει άλλους τρόπους προβολής που είναι οικονομικοί και παράλληλα σύγχρονοι;

Αναφέρει ότι θέλει να συζητήσει και να ευαισθητοποιήσει για το μεταναστευτικό- προσφυγικό.

Μήπως τελικά αυτή είναι μια λανθασμένη κίνηση καθώς ήδη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μεγάλη δημοσιότητα του συγκεκριμένου θέματος, όπως στη Λέσβο, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημίες στον τουρισμό με ακυρώσεις κρατήσεων και τσάρτερ;

Επιζητά η Σάμος αυτού του είδους δημοσιότητα ή προτιμά να συνεχίζει να κρατεί χαμηλούς τόνους, προσφέροντας αθόρυβα βοήθεια και αποτρέποντας φαινόμενα που παρουσιαστήκαν σε αλλά νησιά (Λέσβος, Κως) τα οποία έγιναν πρώτο θέμα σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ;

Μήπως ο Δήμαρχος θα πρέπει να σκεφτεί ότι αυτή η δήθεν ευαισθητοποίηση στην οποία στοχεύει θα προσδώσει μεγαλύτερη διάσταση στο μεταναστευτικό και θα αποτρέψει Αμερικανούς πολίτες και ομογενείς να επισκεφτούν το νησί μας;

Αυτό τελικά εννοεί με την αναβαθμισμένη προβολή του νησιού;

 

Επίσης, σκέφτεται να δημιουργήσει ένα ψηφιακό κέντρο ομογενών και το ταξίδι αυτό θα τον βοηθήσει να έρθει σε επαφή με την ομογένεια.

Προφανώς, ο Δήμαρχος αγνοεί ότι ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό κέντρο καταγραφής των ομογενών της Σάμου- Ικάριας- Φούρνων προ τριών μηνών και είναι σε επαφή μαζί τους.

 

Επίσης, σημειώνει πως στόχος είναι η συμμετοχή σε συνέδριο.

Για ποιο λόγο δεν συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνεργασία με διαπαραταξιακή επιτροπή αλλά πρέπει ο ίδιος να συμμετέχει αυτοπροσώπως;

 

Εάν λοιπόν ο ίδιος ο Δήμαρχος και γενικά η δημοτική αρχή θεωρούν όλα αυτά μια μίζερη κριτική, καθώς εμείς θέτουμε ως πρωταρχικό στόχο την λύση των τοπικών ζητημάτων, τα οποία είναι πολλά και καίρια, τότε είμαστε μίζεροι.

Εάν ο Δήμαρχος και γενικά η Δημοτική αρχή θεωρούν ότι μεμψιμοιρούμε επειδή δεν συμφωνούμε με τις φιέστες οι οποίες γίνονται εις βάρος των λύσεων των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, τότε ναι μεμψιμοιρούμε.

Εάν ο Δήμαρχος και γενικά η Δημοτική αρχή θεωρούν ότι μικρολογούμε επειδή αναγνωρίζουμε ότι λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης με το προσφυγικό- μεταναστευτικό χρειάζονται προσεκτικοί, διακριτικοί και λεπτοί χειρισμοί προκειμένου να περιοριστεί η αρνητική προβολή του νησιού μας με σκοπό να προστατεύει ο τουρισμός, τότε ναι μικρολογούμε.

 

Εμείς να ευχηθούμε στο Δήμαρχο καλή επιτυχία, καλό ταξίδι και ελπίζουμε να εισακουστούν κάποιες παρατηρήσεις μας.

Και σαν άλλος σύγχρονος Οδυσσέας να βρει επιτέλους τον δρόμο της επιστροφής στον τόπο εκλογής του, που να του θυμίσουμε λέγεται Σάμος….

 

Ίσως για αυτό να μην έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί μας και προβαίνει σε τόσες προκλητικές ενέργειες, θέτοντας στο περιθώριο τον Σάμιο πολίτη.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα803
ΕχθέςΕχθές3204
ΕβδομάδαΕβδομάδα20904
ΜήναςΜήνας68643
ΣύνολοΣύνολο3888335
Statistik created: 2016-04-15T01:38:41+00:00
O καιρός σήμερα