ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου - Ικαρίας & Φούρνων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Σάμος 10 Νοεμβρίου 2015

Αρ. Πρωτ. : 41

 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

ΚΟΙΝ.: Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

Βουλευτή Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων κ. Δημήτριο Σεβαστάκη.

Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.).

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).

Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων.

 

ΘΕΜΑ: Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων.

 

ΣΧΕΤ.: Άρθρο 21 Παρ. 2 και 5 και Άρθρο 4 Παρ. 5 του Συντάγματος.

 

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τις επίσημες ιστοσελίδες τόσο της Προεδρίας της Δημοκρατίας όσο και της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας για το μήνυμά σας με την ευκαιρία του Εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων (1η Νοεμβρίου) το οποίο κατ΄ουσία εμπεριέχει την υπενθύμισή σας προς τους Πολιτειακούς θεσμούς όσον αφορά το Άρθρο 21 Παρ. 2 του Συντάγματος για την με κάθε τρόπο προστασία της πολύτεκνης οικογενείας της πατρίδος μας.

Δυστυχώς όμως παρά την ανωτέρω ή και τις κατά καιρούς αντίστοιχες υπενθυμίσεις των προκατόχων σας ουδείς εκ των πολιτειακών θεσμών από το 2012 έως και σήμερα παρά τις αντίθετες προεκλογικές τους υποσχέσεις - δεσμεύσεις τήρησαν το Άρθρο του Συντάγματος που αναφέρετε αλλά αντιθέτως προέβησαν με τις ενέργειές τους, τις οποίες καλά γνωρίζετε, στην εξαθλίωση της πολύτεκνης οικογένειας χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την «εμπόλεμη» κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας, αγνοώντας επιδεικτικά τις «απώλειες» του εν λόγω πολέμου οι οποίες προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το λαό και ιδιαιτέρως από τη νεολαία μας το μέλλον αυτού του τόπου.

Επιτρέψατέ μας επιπλέον να σας υπενθυμίσουμε ότι στο Άρθρο 21 του Συντάγματος υφίσταται και η Παρ. 5 « Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους» αλλά και στο Άρθρο 4 Περί Ισότητας των Ελλήνων στην Παρ. 5 αναφέρει ότι «Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» τα οποία Άρθρα προφανώς και εκ του αποτελέσματος δεν λαμβάνονται υπόψη αφού σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο πληθυσμός μειώνεται δραματικά ενώ τα «δημόσια βάρη» επωμίζονται κατ΄επανάληψη οι οικογένειες με πολλά παιδιά.

 

κ. Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή ο ακριτικές πολύτεκνες οικογένειες των νησιών μας ζητούν την άμεση διαμεσολάβησή σας προς τους πολιτειακούς θεσμούς προκειμένου εκείνοι το ταχύτερο δυνατόν προβούν εμπράκτως σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των αδικιών που έχουν επιρριφθεί στους υπερφορτωμένους πλέον ώμους μας.

Στην περίπτωση που θεωρείτε το ανωτέρω αίτημά μας αβάσιμο ή από τους πολιτειακούς θεσμούς δυσεπίλυτο παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας προκειμένου να γνωρίζουμε πλέον το μέλλον μας όσο και ιδιαιτέρως των παιδιών μας ώστε να πράξουμε αναλόγως. Συνημμένα υποβάλλονται τα Άρθρα 21 και 4 του Συντάγματος καθώς και το Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Με σεβασμό

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απόστολος Γ. Τσιώλης

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Β. Βούρος

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1111
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα18064
ΜήναςΜήνας5185
ΣύνολοΣύνολο5187815
Statistik created: 2017-02-02T07:33:34+02:00
O καιρός σήμερα