ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΝΕΟΤΕΡΑ: Σε ύφεση η φωτιά στο Καρλόβασι...

29/04/2015

ΩΡΑ 02:35

Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου

 

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στην περιοχή Ποτάμι στο Καρλόβασι, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να καταφέρνουν να την περιορίσουν σε σημείο τέτοιο που να ελέγχεται!

Μέχρι στιγμής έχει καεί ένα κομμάτι περίπου 200 στρεμμάτων σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ανάμεσα στο τρίγωνο Μεσαιωνικό Κάστρο, Οικία Βαλασκαντζή και Παλιό Φυλάκιο Ρ3.

Ευτυχώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων όσων συνέδραμαν με αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και χωρίς την βοήθεια των εναέριων μέσων, έφεραν πολύ καλό αποτέλεσμα και αποφύγαμε τα χειρότερα αφού αν η πυρκαγιά πέρναγε στους Καταράχτες θα μιλούσαμε για μια τεράστια οικολογική (και όχι μόνο) καταστροφή!

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε την ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ βοήθεια των εθελοντών πυροσβεστών από ΟΛΑ τα μέρη της Σάμου που ίσως είναι και η βασική αιτία που αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!

 

Το εθελοντικό κίνημα αυτή τη στιγμή της Σάμου είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Ελλάδα και θα πρέπει αυτοί που κρατούν εξουσία στα χέρια τους να το δουν λίγο διαφορετικά.

Είναι σημαντικό να πούμε πως υπάρχουν αναφορές πως οργανωτικά η πυροσβεστική υπηρεσία τα πήγε άσχημα, αφού θα μπορούσε με καλύτερη εκτίμηση να είχε προλάβει (ως αρμόδια) από τη γεννεσή της την φωτιά!

Πολλοί μιλούν για (κάποιους) άκαπνους πυροσβέστες και καταταλαιπωρημένους εθελοντές!

Δεν ξέρουμε κατά πόσο φταίει το γεγονός (και αναφέραμε σε άλλο ρεπορτάζ) το ότι η Πυροσβεστική της Σάμου αυτή την στιγμή είναι ακέφαλη και χωρίς Διοικητή!

 

Τέλος είναι σημαντικό να πούμε για την ελαφρότητα που κάποια blog (προσωπικά ιστολόγια) μεταδίδουν τις ειδήσεις αφού από τον καναπέ του σπιτιού τους, μετέφεραν εικόνες και στοιχεία παραπλανητικά μιλώντας για 3 και 4 αεροπλάνα αλλά και ελικόπτερα που επιχειρούσαν, χωρίς κάτι τέτοιο να ισχύει σε καμμία περίπτωση!

Στη Σάμο έφτασαν μόνο 2 αεροπλάνα που έκαναν από 2 ρίψεις και έφυγαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει εκτίμηση της καταστροφής και απολογισμός για αυτη την φωτιά και φυσικά όλοι οι πολίτες της Σάμου περιμένουν το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τα αίτια

της!

Οι πληροφορίες μιλούν για κάποιον ανεγκέφαλο πολίτη που με ανέμους 9 μποφώρ πήγε στο κτήμα του να κλαδέψει ελιές και αποφάσισε να κάψει τα κλαδιά!

Αν πράγματι ισχύει, αυτή την κουταμάρα θα πρέπει να την πληρώσει!

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-2 #1 Μιλτος Κων. 29-04-2015 13:44
Ο Αντιδημαρχος με το Νικολου και το Διακοσταματη ηταν μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες εκει!! Τους αξιζουν πολλα μπραβο για το συντονισμο για την οργανωση για ολα!! Οπως πρωτα απο ολα σε ολα τα εθελοντικα κλιμακια της Σαμου απ ακρου εις ακρου!!! Ευτηχως το Ποταμι γλυτωσε τα χειροτερα !!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα941
ΕχθέςΕχθές1869
ΕβδομάδαΕβδομάδα740
ΜήναςΜήνας36639
ΣύνολοΣύνολο2686065
Statistik created: 2015-07-13T07:23:01+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή