ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δίνει συγχαρητήρια...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μακρά πορεία των προσφύγων από τις εστίες τους για ένα καλύτερο αύριο δυστυχώς για άλλη μια φορά είχε τραγική κατάληξη για τους ίδιους. Από την Τετάρτη 12/08/2015 εξελίσσονταν στην περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσου επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή της Π.Υ. Σάμου και της Ε.Ο.Δ. για την ανεύρεση νεαρού μετανάστη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 14/08/2015 διασώστες της ΕΟΔ εντόπισαν στην περιοχή Μελισσόβραχα δυστυχώς νεκρό τον άτυχο πρόσφυγα.

Με κίνδυνο της προσωπικής τους ασφάλειας στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από τους διασώστες της ΕΟΔ και της ΠΥ προκειμένου να απεγκλωβισθεί η σωρός και να οδηγηθεί με σεβασμό σε ασφαλές σημείο.

Η κοινή ομάδα των διασωστών επιχειρώντας κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω του δύσβατου της περιοχής και του σκότους παρέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 15/08/2015 σε σημείο της απόκρημνης ακτής τη σωρό σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση.

Στην επιχείρηση την οποία συντόνιζε ο Δκτης Της Π.Υ. Σάμου συμμετείχε η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Σάμου για τη στήριξη της προσπάθειας των διασωστών.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου είχε τεθεί σε ετοιμότητα παρέμβασης με το φουσκωτό σκάφος το οποίο διαθέτει.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τους άνδρες και τις γυναίκες της ομάδας των διασωστών οι οποίοι με αρτιότητα και αυτοθυσία στις ενέργειες εκτέλεσαν για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο τους, αποδεικνύοντας ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα ισχυρότερα κίνητρα για αυτούς που διαθέτουν ανάλογες ευαισθησίες και αντίληψη του καθήκοντος.

Το εθελοντικό κίνημα του Νομού Σάμου σε όλες τις μορφές οργάνωσης και τα πεδία παρέμβασης του παραμένει ισχυρό, αποτελεσματικό και έτοιμο να συνεισφέρει τα μέγιστα στον άνθρωπο και στη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #1 Dimitris 21-08-2015 13:13
Καλο θα ηταν να δωσει και συγχαριτιρια στην υπομονη σε οσους ζουνε στη περιοχη μαλαγαρι που εχουν κανει την γειτονια τους γκετο, αλλα μαλλον δεν μπηκαν στο κοπο να δουνε τι γινεται εκει περα.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1104
ΕχθέςΕχθές5672
ΕβδομάδαΕβδομάδα29511
ΜήναςΜήνας100001
ΣύνολοΣύνολο2870781
Statistik created: 2015-08-23T02:25:29+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή