ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Aυτό που γίνεται στη Σάμο είναι Άθλος!

Ωρα 16:41

Η καταπληκτική συνεργασία του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και των Αστυνομικών στη Σάμο μαζί με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Κατρακάζο, έχει ως αποτέλεσμα, (παρόλη την αύξηση κατα 300% της εισροής προσφύγων στο νησί μας) να μην βλέπουμε μέχρι τώρα εικόνες σαν αυτή της Κω και της Μυτιλήνης.

Χάρις τις συντονισμένες προσπάθειες όλων που δεν στέκονται σε ωράρια και βάρδιες και δουλεύουν νυχθημερόν, οι πρόσφυγες που έρχονται κατά χιλιάδες στο νησί της Σάμου (και του Αγαθονησίου, Φούρνων και Ικαρίας) να μην μένουν παραπάνω από 2-3 ημέρες και να προμηθεύονται υπηρεσιακά χαρτιά προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους!

Ήδη το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" έχει έρθει 3 φορές στη νησί μεταφέροντας στον Πειραιά πάνω από 3.000 πρόσφυγες, ενώ με τα πλοία της γραμμής έχουν μέχρι στιγμής ταξιδέψει πάνω από 12.000 άνθρωποι!

Την περασμένη Κυριακή με συντονισμένες ενέργειες του κ. Κατρακάζου έφτασε εκτάκτως στη Σάμο το πλοίο "Εξπρές Πήγασος" και παρέλαβε άλλους 1058 πρόσφυγες, ενώ την επόμενη ημέρα (Δευτέρα) ήρθε εκτάκτως στο νησί μας (παρόλο που έπρεπε να είναι στον Πειραιά) το ''Νήσος Ρόδος" και παρέλαβε άλλους 500 ανθρώπους!

Την επόμενη ήταν και πάλι εδώ για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο όπου παρέλαβε και πάλι εκατοντάδες πρόσφυγες!

Σε ένα διήμερο μέσα είχαν φύγει από την Σάμο για τον προορισμό τους πάνω από 1800 Σύριοι!

Βέβαια όπως φαίνεται ο πολιτισμός αυτών των ανθρώπων δεν είναι και ο καλύτερος, αφού η εικόνα με σκουπίδια σε όλο το νησί είναι απαράδεκτη, που πολλές φορές οι κάτοικοι του νησιού απορούν πως είναι δυνατόν να υπάρχουν κάδοι απορριμάτων άδειοι και απ'έξω τόσα σκουπίδια!

Αυτό όμως είναι το λιγότερο!

Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία και η συνεργασία των αρχών θα συνεχιστεί με αυτό τον ρυθμό, παρόλη τη δοκιμασία και την κούραση που περνούν αυτοί οι άνθρωποι στην αστυνομία και το λιμενικό (ιδιαίτερα) από τις απαράδεκτες συνθήκες που έχει επιβάλλει το ελληνικό κράτος....

Σημαντική επίσης είναι και η δουλειά του Λιμενικού Ταμείου Σάμου που παρόλα αρχικά τα κενά που υπήρξαν, κατάφερε και παρουσιάζει ένα σημαντικό έργο φτιάχνοντας σε χρόνο ρεκόρ τουαλέτες στο Λιμάνι Μαλαγαρίου για τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών.

 

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να δώσουμε σε αυτή την προσπάθεια και φυσικά δεν ξεχνάμε ούτε τους πυροσβέστες ούτε τον Σύλλογο Αυτοδυτών, ούτε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ούτε την Πολιτική Προστασία, ούτε τον Ερυθρό Σταυρό αλλά ούτε και τους Εθελοντές που με αυτοθυσία σε διάφορες επιχειρήσεις, έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές προσφύγων, που η μοίρα τους έφερε το ταξίδι τους να έχει και μια στάση στη Σάμο!

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-5 #3 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 11-09-2015 11:58
Κύριε εκδότη.
Αν ήσουν πρόσφυγας,ο πολιτισμός σου θα ήταν,καλύτερος, απο αυτόν που σχολιάζεις;
Παράθεση
 
 
+4 #2 Αρίσταρχος Σάμιος 10-09-2015 15:35
Επικεντρωθειτε στις αρχες που κανουνε ολη την βρωμικη δουλειά κ αφηστε τους αντιπεριφεριαρχ ες κτλ. Ολα τα αρθρα υμνοι στον αντιπεριφεριαρχ η. Ελεος δηλαδη. Εδω το λιμενικο δουλευει σε αντιξοες συνθηκες κ χωρις εφοδια κ ασχολουμαστε με δημοσioτητες
Παράθεση
 
 
-3 #1 Sinior 10-09-2015 14:42
Kaneis plaka!
Politikopoieis to thema.O antiperiferiarx is efere ta karavia toy? K tha pv kai kati, kai eimai sigoyros oti den tha anartiseis ayto ro sxolio. To Venizelos k to phgasos perasan kai apo alla nhsia, oxi mono apo edw. K sto katw katw konomisan kai ta karavia kai oi praktores!!!! Kai kala ekanan, doyleia toys einai, alla as loipoyn oi hrwismoi. Oso gia to limeniko tameio, kai ayto anekdoto einai. Perase to kalokairi gia na kanoyn 2-3 toyaletes gia xiliades kosmo. Apo agnoia toys den mporoysan na apodesmeysoyn lefta. Mhn loipon hropoioyme katastaseis k proswpa , poy apla kanoyn thn doyleia toys, estw kai me zhmiofono argoporia.antit heta sygxaritiria axizoyn sto limeniko.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα511
ΕχθέςΕχθές4432
ΕβδομάδαΕβδομάδα34795
ΜήναςΜήνας55136
ΣύνολοΣύνολο2957175
Statistik created: 2015-09-12T20:51:52+00:00
Καιρός και πρόγνωση για κάθε περιοχή