ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ένα έθιμο που κρατά πάνω από 100 χρόνια στην Καστανιά!

Συνεχίστηκε και φέτος το

έθιμο των κατοίκων της Καστανιάς με την ειδική γιορτή που γίνεται ανήμερα των Χριστουγέννων και κρατά πάνω από 100 χρόνια!!!

Κάθε χρόνο λοιπόν η τοπική εκκλησία και η εκκλησιαστική επιτροπή διοργανώνουν μια τοπική χριστουγεννιάτικη γιορτή όπου σε μεγάλα καζάνια εθελοντές κάτοικοι του χωριού καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας μαγειρεύουν μοσχαρίσιο κοκινιστό κρέας με πιλάφι σε ειδικό κελί που βρίσκεται πίσω από το ιερό της εκκλησίας.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, ο ιερέας του χωριού πραγματοποιεί και δεύτερη λειτουργία όπου ευλογεί τα καζάνια και αμέσως μετά, το φαγητό μοιράζεται σε όλα τα σπίτια και τα καφενεία του χωριού.

Τα έσοδα από την οικονομική συνδρομή των κατοίκων και των επισκεπτών διατίθενται για την ενίσχυση του ταμείου της Εκκλησίας της Παναγίας (9μερα).

Η συμμετοχή του κόσμου και φέτος ήταν πολύ μεγάλη όπου όλοι μαζί γιόρτασαν τα Χριστούγεννα, με αυτό τον όμορφο παραδοσιακό και ξεχωριστό τρόπο.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

"MATRONA" CATERING

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2952
ΕχθέςΕχθές3018
ΕβδομάδαΕβδομάδα26806
ΜήναςΜήνας97801
ΣύνολοΣύνολο3482461
Statistik created: 2016-01-23T18:07:12+00:00
O καιρός σήμερα