ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ένας διαφορετικός μετανάστης που πέρασε από την Σάμο!

Αίσιο τέλος φαίνεται να έχει η ταλαιπωρία ενός

διαφορετικού μετανάστη που πέρασε από το νησί μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς η φροντίδα κάποιων εθελοντών φρόντισε γι'αυτό!

Στις 27 Δεκεμβρίου η εφημερίδα μας δέχθηκε τηλεφώνημα από αναγνώστες της στην περιοχή Ψιλή Άμμο της Σάμου, όπου μας ανέφεραν πως κάποιο μεγάλο πουλί είναι τραυματισμένο κοντά στην παραλία και βρίσκεται σε κίνδυνο!

Επρόκειτο για μια μεγάλη Γερακίνα που για κάποιο λόγο είχε σπασμένο το ένα της πόδι και χρειάζονταν άμεση φροντίδα.

Αμέσως ζητήσαμε να το περισυνελέξουν ώστε να φροντίσουμε την άμεση μεταφορά του σε ειδικό κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων.

Έτσι μια οικογένεια (Καργιωτάκη) φρόντισε και έβαλε την γερακίνα σε ένα κλουβί ταίζοντας την και η εφημερίδα μας ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου για τη σωτηρία της.

Επικοινωνήσαμε με το (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) Εθνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στο νησί της Αίγινας, όπου ο υπεύθυνος του Κέντρου κ. Γιάννης Πουλόπουλος μας ζήτησε με το πρώτο καράβι να σταλεί το ζώο για περίθαλψη στο Κέντρο.

Την επόμενη ημέρα η όμορφη γερακίνα αναχώρησε με το πλοίο "ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ" όπου το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου Εθελοντής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. από την Αίγινα την παρέλαβε και την μετέφερε για περίθαλψη.

Χθες επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. κ. Πουλόπουλο όπου μας είπε ότι η γερακίνα είναι πολύ καλά στην υγεία της και περιθάλπτεται με ραγισμένο το ένα της πόδι στο Κέντρο όπου και θα παραμείνει όλον τον χειμώνα, ενώ την άνοιξη θα υπάρξει μέριμνα να επιστρέψει υγιής στο φυσικό της περιβάλλον.

Ο κ. Πουλόπουλος μας ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για ένας είδος Γερακίνας που μεταναστεύει αυτές τις εποχές από την Βόρεια Ευρώπη ή την Ασία και για κάποιο λόγο τραυματίστηκε χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή της.

Η εφημερίδα μας θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο και το προσωπικό του πλοίου "Νήσος Μύκονος" όπου φρόντισαν το άγριο ζώο να φθάσει ασφαλές στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τους πολίτες που φρόντισαν με την ευαισθησία τους, να σωθεί ο ιδιαίτερος "μετανάστης" που πέρασε από το νησί μας.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+8 #1 γιωργος 04-01-2016 11:37
Ευχαριστουμε πολυ για την αναφορα απο την εφημεριδα σας...μη ξεχναμε οτι ζουμε διπλα απο των υδροβιοτοπο του νησιου μας οπου αυτη τη στιγμη ειναι γεματο με μεταναστευτικα πουλια καθως επισεις και πολλα φλαμινγκο που μας εμπιστευοντε τη περιοχη μας για να ξεχημονιασουν ετσι λοιπον οφειλουμε ολοι μας να σεβομαστε τα πουλια που μας εχουν αναγκη!!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

"MATRONA" CATERING

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1072
ΕχθέςΕχθές4572
ΕβδομάδαΕβδομάδα11432
ΜήναςΜήνας20859
ΣύνολοΣύνολο3405519
Statistik created: 2016-01-05T23:42:44+00:00
O καιρός σήμερα