ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Σάμος. Έπαιζαν για 24 ώρες με τη ζωή ενός 64χρονου!

Απίστευτη φαίνεται να είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων της Σάμου από τα

γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον τομέα της υγείας στο νησί. Άλλο ένα περιστατικό της χαλαρότητας του κράτους σημειώθηκε στο νησί μας αφού κυριολεκτικά έπαιζαν με τη ζωή ενός ανθρώπου για 24 ολόκληρες ώρες.

Οι συγγενείς ενός 64χρονου πολίτη από το χωριό Κοντακαίΐκα μας κατήγγειλαν πως το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής μετέφεραν τον άνθρωπο τους στο νοσοκομείο του νησιού, με καρδιολογικό πρόβλημα!

Μετά τις εξετάσεις που έγιναν και ο εφημερεύων γιατρός Διευθυντής της κλινικής που νοσηλευόταν ζήτησε να μεταφερθεί στην Αθήνα για να χειρουργηθεί επειγόντως, αφού διέγνωσε ανεύρυσμα και υπήρχε κίνδυνος να γίνει ολική ρήξη!

Όταν υπήρξε επικοινωνία με το εφημερεύων νοσοκομείο της Αθήνας ο γιατρός που εφημέρευε εκεί δεν δέχθηκε αεροδιακομιδή στον ασθενή, αφού για να γίνει αυτό όπως είπε έπρεπε να υπάρξει ρήξη του ανευρύσματος!

Κάτι τέτοιο όμως έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες αν επέλθει ολική ρήξη σε ανεύρυσμα ο ασθενής έχει το πολύ 15 λεπτά ζωής!

Οι συγγενείς του 64χρονου αποφάσισαν τελικαά να τον μεταφέρουν με δικά τους έξοδα το πρωί της Κυριακής για την Αθήνα, προσδοκώντας ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ασθενή τους.

Δυστυχώς όμως το πρωί του Σαββάτου υπήρξε μερική ρήξη ανευρύσματος και έτσι ζητήθηκε επείγουσα αεροδιακομιδή αφού όλα κυριολεκτικά κρέμονταν σε μια κλωστή!

Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν πως είναι πολύ σοβαρό περιστατικό και έτσι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ ώστε εσπευσμένα να γίνει η μεταφορά!

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι η περιπέτεια του 64χρονου θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των συγγενών, το αεροσκάφος C130 που θα έκανε την μεταφορά για λογαριασμό του ΕΚΑΒ έπαθε βλάβη στη Χίο!

Έτσι ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκάφους που βρισκόταν στην Κρήτη όπου απογειώθηκε από εκεί και έφθασε στην Ελευσίνα προκειμένου να παραλάβει επανδρωμένο προσωπικό και ιατρό για να μεταφερθεί στη Σάμο και να παραλάβει τον ασθενή.

Για άγνωστο όμως λόγο, όλο το πρωινό της Κυριακής δεν δινόταν εντολή για να απογειωθεί το C130 από την Ελευσίνα με την δικαιολογία των κακών καιρικών συνθηκών!

Παρόλο που στην Σάμο την ίδια ώρα έγιναν κανονικά όλες (εκτός από μία) οι αεροπορικές πτήσεις των πολιτικών αεροσκαφών, το αεροσκάφος C130 με τα ειδικά όργανα που διαθέτει για την πτήση του σε άσχημες καιρικές συνθήκες δεν έπαιρνε εντολή να απογειωθεί!

Τελικά το απόγευμα της Κυριακής ο 64χρονος που οι γιατροί τον κρατούσαν με μορφίνες κατάφερε να μεταφερθεί στην Αθήνα με το C130 και αφού πρώτα οι συγγενείς είχαν ξεκινήσει "απειλές" για νομικές ενέργειες ζητώντας την παρέμβαση Εισαγγελέα!

Οι ιατροί του νοσοκομείου Σάμου έκαναν τα αδύνατα δυνατά να γίνει η αερομεταφορά στην Αθήνα αλλά δυστυχώς κάπου το σύστημα κυριολεκτικά χωλαίνει!

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #4 ΣΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 19-01-2016 12:13
ΤΡΙΓΥΡΟ ΓΥΡΟ ....ΘΑΛΑΣΣΑ
Παράθεση
 
 
+1 #3 LOULOUDIA 18-01-2016 10:42
Bgikan kai oi ekprosopoi na apantisoun. Den ypologizete tin anthropini zoi kathikia
Siggenis
Παράθεση
 
 
+6 #2 akka 18-01-2016 06:15
Το C130 δεν διαθέτει "ειδικά όργανα για πτήση σε άσχημες καιρικές συνθήκες", τουλάχιστον όχι κάτι παραπάνω από τα όργανα που διαθέτει ένα τυπικό επιβατικό αεροσκάφος.
Επίσης αυτό που γράφετε για τις πολιτικές πτήσεις και την κανονική εκτέλεσή τους είναι ανακριβές.
Δύο πτήσεις της Άστρα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα έγιναν κανονικά, ωστόσο οι δύο πτήσεις της Ολυμπιακής από Αθήνα, η μεν πρώτη απογειώθηκε και αφού ήρθε κοντά στο νησί δεν τα κατάφερε να προσγειωθεί και επέστρεψε Αθήνα ( λόγω ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ),η δε δεύτερη ακυρώθηκε πριν απογειωθεί ( λόγω ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ). Μια πτήση της Sky express κατά την προσγείωση, ακριβώς λόγω ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και καθηλώθηκε στη Σάμο. Έταιρο αεροσκάφος της Sky που επεχείρησε προσγείωση αργότερα, επίσης δεν κατέφερε να προσγειωθεί λόγω ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση και μετά από δύο προσπάθειες, κατάφερε τελικά να προσγειωθεί το C130 που αναφέρετε.....
Παράθεση
 
 
+6 #1 Ενημερωτικά ..!! 17-01-2016 23:33
Την Κυριακή το c130 εκανε 2 προσπάθειες για να κατέβει αν δεν το γνωρίζεται ..!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2045
ΕχθέςΕχθές2900
ΕβδομάδαΕβδομάδα24572
ΜήναςΜήνας100001
ΣύνολοΣύνολο3922386
Statistik created: 2016-04-24T13:53:51+00:00
O καιρός σήμερα