ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Λεφτά υπάρχουν… για ταξιδάκια...Δήμαρχε;

Άρθρο της εφημερίδας ''ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ''

http://samiakonvima.blogspot.gr/2016/03/blog-post_12.html#.VuhL2ECLXuc

 

Τρεις εβδομάδες μετά τη συζήτηση του θέματος για την έγκριση δαπάνης για μετακίνηση αντιπροσωπείας του δήμου στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, και παρά τις διαβεβαιώσεις πως ο δήμος δεν θα επιβαρυνθεί, αναρτήθηκε απόφαση έγκρισης δαπάνης ποσού 8.500 χιλιάδων ευρώ για το χορευτικό συγκρότημα που θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

 

To θέμα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, ακόμα και ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους, καθώς όπως λένε, η εισήγηση έκανε λόγο για εξεύρεση χορηγίας για το χορευτικό, ενώ στην απόφαση που αναρτήθηκε, αναφέρεται πως ο δήμαρχος Σάμου εισηγήθηκε το ποσό των 8.500 ευρώ, πρόταση την οποία ψήφισαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι.

Άρα άλλα λέγονται, άλλα καταλαβαίνουν οι συμμετέχοντες και άλλα διατυπώνονται στα πρακτικά.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια εικόνα, που λίγο αργότερα «διαψεύδεται».

Mία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του και εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος, κος Κώστας Αμυρσώνης, με δηλώσεις του στη «Σαμιακή Τηλεόραση» είχε πει πως ο δήμος θα πρέπει να καλύψει όλα τα έξοδα, όπως διανυκτερεύεις, εισιτήρια, κ.α., κάτι που προκάλεσε δυσμενή σχόλια.

 

Μία ημέρα αργότερα όμως, στις 19 Φεβρουαρίου, κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Σάμου, κος Μιχάλης Αγγελόπουλος, παρουσιάζει μια άλλη προοπτική, σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του κου Αμυρσώνη.

«Μηδαμινά έξοδα όσον αφορά τους αιρετούς.

Την εξάντληση δυνατότητας χορηγίας για κάλυψη όλων των απαραιτήτων ποσών για το χορευτικό και μόνο.

Όλοι ταξιδεύουν με ιδία δαπάνη.

Αυτή είναι η πρόταση», είχε πει χαρακτηριστικά.

 

Μία ημέρα μετά το γραφείο τύπου του δημάρχου θα εκδώσει δελτίο τύπου, γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Εξυπακούεται ότι στη σημερινή σφιχτή συγκυρία ο δήμος δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με τα έξοδα ενός τέτοιου ταξιδιού.

Έτσι, οι αιρετοί της αποστολής θα καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους εκπροσώπους των φορέων όπως είναι το Επιμελητήριο, η Ένωση ξενοδόχων κλπ. Θα αναζητήσουμε χορηγικό πρόγραμμα που θα καλύψει τα έξοδα της αντιπροσωπευτικής χορευτικής ομάδας.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η πολλαπλά χρήσιμη και υψηλού συμβολισμού αυτή επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί».

 

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Είκοσι ένα ημέρες μετά ανεβαίνει στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης ποσού των 8.500 ευρώ για το χορευτικό…

Αυτό σημαίνει πως το χορευτικό τελικά δεν θα πάει με χορηγία όπως είχε ειπωθεί, και έτσι εξηγείται και προφανώς η φράση του δήμαρχου Σάμου, που όταν ρωτήθηκε, είχε πει:

«Αν δεν υπάρχει χορηγία, το συνολικό κόστος για το χορευτικό δεν υπερβαίνει τις 8.500 ευρώ αν μπορώ να το υπολογίσω σωστά με τις πρώτες πληροφορίες που έχω», ενώ σε ένα άλλο σημείο απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοτικού συμβούλου είχε δηλώσει πως δεν ξέρει τι ποσοστό θα καλύψουν οι χορηγίες, προσθέτοντας πως «αν δεν μπορούμε να το καλύψουμε δεν θα πάει».

Το σίγουρο είναι πως το ιστορικό της όλης διαδικασίας έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σε μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μας, που δεν δείχνει και μεγάλη κατανόηση για τα ταξιδάκια στην Αμερική, τα οποία μάλιστα - κατόπιν εορτής - γίνεται προσπάθεια να εξωραϊστούν με χίλιες δικαιολογίες.

Σε τελική ανάλυση είναι και πρόκληση μέσα στην κατάσταση την οποία όλοι βιώνουν, ο δήμος να επιμένει σε ταξίδια με τα λεφτά των δημοτών…

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα583
ΕχθέςΕχθές3204
ΕβδομάδαΕβδομάδα20684
ΜήναςΜήνας68423
ΣύνολοΣύνολο3888115
Statistik created: 2016-04-15T01:38:41+00:00
O καιρός σήμερα