ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Που είναι τα αντισταθμιστικά;...αναρωτιέται ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Από την πρώτη στιγμή που το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα ξέσπασε στα νησιά μας, η ολιγωρία της κεντρικής διοίκησης μας ανάγκασε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους κατοίκους των νησιών να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και ευθύνες, πέρα των αρμοδιοτήτων μας με κύριο στόχο τις λιγότερο δυνατόν αρνητικές επιπτώσεις στον τόπο μας.

Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη μέτρα ανακούφισης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ζώντας το μεγάλο πρόβλημα που άδικα βιώνει ο τουρισμός στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ζητήσαμε μαζί με όλους τους φορείς συγκεκριμένα μέτρα άμεσου αποτελέσματος και άμεσης ανακούφισης, αλλά και μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα .

Ζητήσαμε και διεκδικήσαμε μαζί με το Επιμελητήριο από την Κυβέρνηση ως αντισταθμιστικό μέτρο στην πολύπαθη τοπική κοινωνία, να προτιμηθεί η τοπική αγορά, οι ντόπιοι επαγγελματίες και τα τοπικά προϊόντα για κάθε δράση που η κεντρική διοίκηση θα αναλάβει για το προσφυγικό –μεταναστευτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει, και πέρα από τις υποσχέσεις, βλέπουμε πράξεις και ενέργειες που οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Πλοία χρυσοπληρωμένα παραμένουν ανενεργά στα λιμάνια μας, εργολαβίες που δεν αφήνουν στον τόπο τίποτα, φαγητό κατεψυγμένο εκτός Σάμου...

Και όλα αυτά ξαφνικά, χωρίς να μετράει θετικά η εντοπιότητα, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση της τοπικής αγοράς

Καλούμε για μια ακόμη φορά την Κεντρική Διοίκηση που αποφασίζει και ενεργεί με αυτό τον τρόπο να καταλάβει ως οφείλει τη θέση της τοπικής κοινωνίας και τα προβλήματα που αυτή βιώνει.

Ζητάμε άμεσα μέτρα και ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν, θα βοηθούν και θα συνδράμουν ουσιαστικά την τοπική οικονομία και τη ζωή των κατοίκων.

Ζητάμε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία να γίνεται με τρόπο διαφανή, και με ξεκάθαρη θετική πριμοδότηση των ντόπιων επαγγελματιών.

Σε ό,τι αφορά τη σίτιση θα πρέπει να υπάρχει η υποχρεωτική προϋπόθεση της προμήθειας συγκεκριμένων προϊόντων κατά προτεραιότητα από την ντόπια παραγωγή.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
+3 #1 Επιτιμος 19-03-2016 14:31
Αυτή η δήλωση έγινε μόνο και για εωτερική κατανάλωση,η έγινε και εγγράφως στους φυσικούς της παραλήπτες; Αν συμβαίνει το δεύτερο , θα ηταν χρήσιμη η δημοσιοποίση του εγγράφου εκ μέρους του αποστολέα της.
Αλλιώς ενστερνίζομαι την γνώμη των πολλών,η οποία είναι το ότι συνεχίζει να προςπαθεί να μας δουλεύει ,άγρια.

Θα είναι πραγματικά άξιο και ικανό δείγμα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας, η δημοσίευση του σχολίου μου.
Ευχαριστώ.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα184
ΕχθέςΕχθές5207
ΕβδομάδαΕβδομάδα38023
ΜήναςΜήνας42508
ΣύνολοΣύνολο3989011
Statistik created: 2016-05-06T20:09:58+00:00
O καιρός σήμερα