ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Νέο ναυάγιο στη Σάμο. Πέντε (5) μέχρι στιγμής οι νεκροί!

Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου

Δυστυχώς παρόλο που οι ροές στη Σάμο έχουν περιοριστεί σημαντικά, σήμερα τα ξημερώματα είχαμε νέο ναυάγιο 4 μίλια βορειοανατολικά της Σάμου, στο ακρωτήρι "Πράσσο".

Γύρω στις 5 τα ξημερώματα το Λιμεναρχείο της Σάμου έλαβε ειδοποίηση για ναυάγιο με μικρό σκάφος και έτσι άμεσα σήμανε συναγερμός και διασωστικά σκάφη έσπευσαν στη περιοχή.

Το μικρό άσπρο ταχύπλοο σκάφος σύμφωνα με τις αναφορές γύρω στις 02:00 τη νύχτα, για κάποιο λόγο παρουσίασε βλάβη στη μηχανή του και λόγω του μεγάλου κυματισμού της θάλασσας, που εκείνη τη στιγμή η ένταση των ανέμων έφτανε στα 7 μποφώρ νότιοι, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Το σκάφος αναποδογύρισε και έτσι 14 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα!

Δυστυχώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει η εφημερίδα μας, έχουν ανασυρθεί νεκροί πέντε (5) άνθρωποι μεταξύ των οποίων 4 γυναίκες και 1 παιδί, ενώ έχουν βγεί ζωντανοί άλλοι 5 άνθρωποι (2άνδρες, 2 γυναίκες και 1 παιδί).

Μεγάλη δύναμη του Λιμενικού Σώματος και άλλα διασωστικά σκάφη, όπως του συλλόγου αυτοδυτών αλλά και της Frontex κάνουν έρευνες για άλλους 4 ανθρώπους και σύμφωνα με τις αναφορές πρόκειται για 2 άνδρες (από το Ιράκ και το Αφγανιστάν) και 2 μικρά παιδιά από το Ιράκ.

Ο καιρός αυτή την ώρα είναι πολύ καλός και έτσι βοηθά τη προσπάθεια των διασωστών.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1086
ΕχθέςΕχθές5828
ΕβδομάδαΕβδομάδα17983
ΜήναςΜήνας65722
ΣύνολοΣύνολο3885414
Statistik created: 2016-04-14T01:37:11+00:00
O καιρός σήμερα