ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΦΗΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ HPV.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη επιστημόνων από

διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας προέκυψε ένα όχι τόσο ευχάριστο αποτέλεσμα.

Μόλις ένα μικρό ποσοστό των 5,3% έφηβων κοριτσιών έχει εμβολιαστεί για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Τί είναι όμως ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων;

Είναι ένας ιός ο οποίος μπορεί να μεταδωθεί με τη σεξουαλική επαφή ακόμα και αν αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη.

Αρκεί η επαφή των σεξουαλικών οργάνων και η μετάδοση γίνεται ακόμα και με τα χέρια.

Σε σπανιότερες περιπτώσεις μεταδίδεται και μεσω αντικειμένων που σημαίνει οτι η χρήση προφυλακτικού δεν είναι 100% εγγύηση οτι δεν θα μεταδοθεί ο ιός.

Γιατί όμως τόση φασαρία για αυτόν τον ιό;

Ο ιός αυτός είναι η κύρια αιτία για το καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ενώ μπορεί να εμφανίσει καρκίνο του πέους, του πρωκτού, του αιδοίου, του στοματοφάρυγγα, του λάρρυγα, της στοματικής κοιλότητας και τα γεννητικά κονδυλώματα.

Σε άτομο που είναι ήδη μολυσμένο η ασθένεια έχει σιωπηλά συμπτώματα και δεν γνωρίζουμε υπό ποιές περιπτώσεις θα κάνει την εμφάνισή του.

Μπορεί όμως να μεταδοθεί ακόμα και αν το άτομο δεν γνωρίζει οτι είναι μολυσμένο και η θεραπεία του δεν έχει 100 % αποτέλεσμα διότι ο ιός μπορεί να υποτροπιάσει.

Σύμφωνα με παγκόσμια στατιστικά στοιχεία ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η πέμπτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίων και η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πως λειτουργεί το εμβόλιο εναντίων του ιού HPV;

Ο εμβολιασμός αποτελεί σε όλο τον κόσμο τη σύγχρονη ιατρική πρακτική της πρόληψης των νοσημάτων που προκαλεί ο ιός HPV. Δύο εμβόλια εναντίον του HPV κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Ένα τετραδύναμο, το Gardasil, που περιέχει τους τύπους 6,11,16 και 18 και ένα διδύναμο με την ονομασία Cervarix που περιέχει τους τύπους 16 και 18.

Πραγματοποιείται στα κορίτσια σε ηλικία στην εφηβεία διότι ο οργανισμός τους αντιδρά καλύτερα στη παραγωγή αντισωμάτων σε σχέση με την εφαρμογή του εμβολιασμού σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε από τους ιατρούς σας, ενώ θα πρέπει οι γονείς να μην αμελήσετε το εμβολιασμό των παιδιών σας διότι τα επιδημιολογικά στοιχεία για το συγκεκριμένο ιό είναι τραγικά.

ΑΔΑΜ ΚΩΛΕΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα906
ΕχθέςΕχθές5828
ΕβδομάδαΕβδομάδα17803
ΜήναςΜήνας65542
ΣύνολοΣύνολο3885234
Statistik created: 2016-04-14T01:37:11+00:00
O καιρός σήμερα