ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο του δρόμου Κάλαμος-Νάς

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

25 Φεβρουαρίου 2016

 

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο του δρόμου Κάλαμος-Νάς

 

Σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί , δύο συνάδελφοι μας εργαζόμενοι στις κατασκευές, στο εργοτάξιο του δρόμου Κάλαμος-Νάς έχασαν την ζωή τους πάνω στη δουλεία.

Το Συνδικάτο οικοδόμων, εκφράζει την βαθειά οδύνη και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειές των δύο πρόωρα αδικοχαμένων συναδέλφων μας Ηλία Καρούτσου και Ηλία Γενούζου, που δεν γύρισαν από το μεροκάματο στα σπίτια τους.

Το Συνδικάτο μας όπως έχει υποχρέωση θα παρακολουθήσει στενά την πορεία των ερευνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των συναδέλφων και όλο το νησί της Ικαρίας.

Οι αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι, πρέπει να βγουν στο φώς.

Τόσο για τον καταλογισμό τυχόν ευθηνών, όσον αφορά στα μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο, όσο και για τα συμπεράσματα που θα καταλήξουν οι έρευνες. Ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον πολύτιμα εργαλεία για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Η αποψίλωση από προσωπικό και ουσιαστικά η παράλυση των υπηρεσιών επιθεώρησης εργασίας, που στερεί τους χώρους δουλειάς, από ουσιαστικούς ελέγχους.

Δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα μαζί με την σημερινή τραγωδία, θρηνούμε τέσσερεις συναδέλφους, που έχασαν τη ζωή τους, πάνω στη δουλειά μόνο στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 

Για το Συνδικάτο.

 

Ο Πρόεδρος

Καρούτσος Φανούρης

 

Ο Γραμματέας

Καλογερής Γιώργος

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα504
ΕχθέςΕχθές5828
ΕβδομάδαΕβδομάδα17401
ΜήναςΜήνας65140
ΣύνολοΣύνολο3884832
Statistik created: 2016-04-14T01:37:11+00:00
O καιρός σήμερα