ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για τη Γιορτή της Γυναίκας

Την 8η Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της

γυναίκας, τιμούμε τις γυναίκες όλου του κόσμου και τους πολύχρονους αγώνες τους για την κοινωνική τους απελευθέρωση και την ισότητα των δύο φύλων.

Το εργατικό γυναικείο κίνημα γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την 8η Μαρτίου 1857, στο ξεκίνημα της βιομηχανικής επανάστασης, όταν οι γυναίκες που δούλευαν σε εργοστάσια ρούχων απήργησαν, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, τη λήξη της εκμετάλλευσής τους από τους εργοδότες και διεκδικώντας αμοιβή ίση με αυτή των αντρών συναδέλφων τους.

Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται μέχρι σήμερα για την υπεράσπιση όλων των κατακτήσεων της γυναίκας και τη διασφάλιση της ισότητας, σε όλο το φάσμα της νεώτερης ιστορικής διαδρομής και δραστηριότητας του σύγχρονου ανθρώπου.

Σήμερα, που το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται και η υψηλή ανεργία μαστίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας και ιδίως, τις γυναίκες.

Σήμερα, που οι νέες θέσεις εργασίας είναι ελάχιστες, αφορούν ημιαπασχόληση, είναι κακοπληρωμένες, με ελαστικό εργασιακό καθεστώς και προσφέρουν μειωμένες συντάξεις.

Σήμερα, όλοι μας πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε αγώνα των γυναικών για την εφαρμογή στην πράξη όλων των κατακτήσεων του γυναικείου κινήματος για την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την ευημερία.

Χρόνια Πολλά

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

 

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα1102
ΕχθέςΕχθές4074
ΕβδομάδαΕβδομάδα18055
ΜήναςΜήνας5176
ΣύνολοΣύνολο5187806
Statistik created: 2017-02-02T07:33:34+02:00
O καιρός σήμερα