xatzikostasmaketa

Βρείτε μας στο Facebook...

Ποιος πολιτικός παράγοντας τόσα χρόνια μπλοκάρει την ανάπτυξη;

 

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει τόσα

 χρόνια στην περιοχή του Ποτοκακίου στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Kάποιοι για τα προσωπικά και επιχειρηματικά τους συμφέροντα, μπλοκάρουν την ανάπτυξη χωρίς να υπολογίζουν τίποτε και κανέναν!

 

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να βάζουν την πολιτική τους ιδιότητα μπροστά, προκειμένου να "φοβίσουν'' υπηρεσίες και θεσμούς, έχοντας βέβαια τις "πλάτες" των κομματικών τους νταβατζήδων!

 

Κάνοντας μια δημοσιογραφική έρευνα με αφορμή δεκάδες καταγγελίες επιχειρηματιών και πολιτών διαπιστώσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ποτοκάκι και είναι η αφορμή της υποβάθμισης της περιοχής αλλά και του αρχαιολογικού χώρου του Ναού της Ήρας!

Όσοι γνωρίζουν την περιοχή ξέρουν ότι ο παραλιακός δρόμος, αφού περνά από δεκάδες καταστήματα και ξενοδοχεία σταματά σε ένα γεφυράκι.

Από εκεί και πέρας το χάος!

Ενώ αυτός ο νοητός δρόμος φθάνει μέχρι τον Ναό της Ήρας και τουριστικά θα έδινε μεγάλη ανάπτυξη εξυπηρετώντας τους επισκέπτες, αλλά και θα έδινε τέλος της ταλαιπωρία των όποιων επιχειρήσεων μεσολαβούν μέχρι εκεί, το αόρατο χέρι ενός γνωστού πολιτικο-επιχειρηματία, με διάφορες μεθοδεύσεις βάζει φρένο στη δημιουργία του δρόμου, μόνο και μόνο για να μην φύγει η πελατεία από το μαγαζί του!!!

Με λίγα λόγια χαντακώνεται μια ολόκληρη περιοχή και ένα αρχαίο μνημείο για τα συμφέροντα αυτού του πολιτικού παράγοντα!

Και όλα αυτά που γράφουμε δεν τα γράφουμε στον αέρα, αφού η δημοσιογραφική μας έρευνα διαπίστωσε πως αυτός ο δρόμος είναι από το 1981 ΕΠΙΣΗΜΑ χαρακτηρισμένος από το Ελληνικό Κράτος ως ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ (συνδέει τη Χώρα με το Ηραίον παραλιακά μέσα από το Ποτοκάκι) και φαίνεται ότι σκαλώνει στις ορέξεις του κυρίου!

Δηλαδή για 32 χρόνια ο δρόμος αυτός είναι ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ και για έναν πολιτικό - επιχειρηματία της περιοχής όλοι αυτά τα χρόνια βρίσκουν διάφορες προφάσεις και δεν γίνεται!

 

Σας αποκαλύπτουμε έγγραφο που αποδεικνύει αυτό που λέμε και είναι η Βεβαίωση του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας που την δίνει το 1992 σε ιδιοκτήτη της περιοχής και αναφέρεται στην απόφαση (αριθμ. 28) του Κοινοτικού Συμβουλίου της Χώρας το 1981 και την οποία επικυρώνει την ίδια χρονιά με απόφαση της η Νομαρχία Σάμου (4644/1981) αναφέροντας και χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο δρόμο (πλάτους 7 μέτρων) ως Κοινοτικό.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πέρυσι το καλοκαίρι όταν η Κοινότητα προσπάθησε να επαναφέρει σε μια αξιοπρεπή κατάσταση τον δρόμο για να μπορούν οι πολίτες να τον ''περπατήσουν'' είτε πεζοί, είτε με τα αυτοκίνητα τους και πήγαν τα μηχανήματα εκεί για να ξεκινήσουν εργασίες, τότε ο κύριος αυτός κάλεσε το Λιμεναρχείο και απειλήθηκε ο Πρόεδρος της Χώρας κ. Νίκος Γιαννακής και οι χειριστές των μηχανημάτων με αυτόφωρο, διότι δεν είχαν (λέει) χαρτί από την Κτηματική Υπηρεσία!!!

 

Κατόπιν αυτών ο Αντιδήμαρχος τότε του Πυθαγορείου κ. Λύκος (μετά από αίτημα του κ. Γιαννακή) ζήτησε και πήρε στις 10 Αυγούστου του 2012 από την Κτηματική Υπηρεσία την ΑΔΕΙΑ, ώστε να γίνει ομαλοποίηση του δρόμου και αποκατάσταση.

 

 

Δυστυχώς όμως έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα γιατί όπως μαθαίνουμε τα μηχανήματα είναι κάπου σε κάποια ορεινά χωριά και δεν προλαβαίνουν να κατέβουν στο Ποτοκάκι!!!

Καλύπτει και ο Δήμος αυτόν τον κύριο πολιτικό - επιχειρηματία;

Ήδη έχουμε φθάσει στο 3ο δεκαήμερο του Ιουλίου και ο κόσμος σπάει τα αυτοκίνητα του στο σημείο αυτό και του αποτρέπεται να έχει πρόσβαση ακόμη και στον Ναό της Ήρας...

 

Θα παρέμβει κανείς γι' αυτό;

 

Αντιδήμαρχε του Πυθαγορείου κ. Μηλίγγο, ποιος σε φρενάρει;

 

Άρθρο: Γαρυφάλλου Γιώργος

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #3 chris 22-07-2013 18:36
nai exei.kai perno ego tin eftini.s....n.. ..
Παράθεση
 
 
+4 #2 Mitsos 21-07-2013 18:26
Πότε επιτέλους σε αυτό το ρημαδονήσι, θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους? Όνομα δεν έχει αυτός ο πολιτικό-επιχει ρηματίας?
Παράθεση
 
 
+4 #1 samiakianaptiksi 20-07-2013 17:01
Δεν μίλαγαν τόσα χρόνια που ήταν στην "κόντρα " Τώρα θα μιλήσουν που συγκυβερνούν ; Αλλά ας ξυπνήσει επιτέλους ο κόσμος και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Μόνο μόνοι μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Αναλαμβάνουμε εμείς τα ηνία, τους καθίζουμε στο σκαμνί για δίκαιη και καθαρή δίκη, σηκώνουμε την τιμημένη σημαία μας και πετάμε στη θάλασσα το σάπιο κομματικοδίαιτο καθεστώς των Αθηνών . Μόνο αυτό θα μας σώσει . Όλοι αυτοί λυμαίνονται το νησί μας με κομματικές πλάτες και το παίζουν και σωτήρες από πάνω, αγωνιστές και προστάτες . Σφαλιάρες που πάνε τσάμπα. Όλοι μαζί ενωμένοι για μια Σάμο αυτόνομη , μια Σάμο που θα έχει ανάπτυξη , για μαι Σάμο που θα είναι ΟΛΟΙ ίσοι .
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Μοιραστείτε...

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksNewsvineLinkedinRSS Feed

Πρόσφατες αγγελίες...

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα614
ΕχθέςΕχθές2879
ΕβδομάδαΕβδομάδα12537
ΜήναςΜήνας62633
ΣύνολοΣύνολο543994
Statistik created: 2013-07-25T05:05:39+03:00
O καιρός σήμερα