xatzikostasmaketa

Βρείτε μας στο Facebook...

Nεότερα για τη φωτιά...

19:05 Σύμφωνα με

ενημέρωση που είχαμε από τον Πυραγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Μανώλη Μόττο και τον πρόεδρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί τοπικά σε μερικά σημεία που είναι μη προσβάσιμα από δυνάμεις της πυροσβεστικής και σε άλλα σημεία που λόγω στροβιλισμών καίει τα ήδη καμένα.

Κάτω από το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και εθελοντών και με τα χέρια προσπαθεί να περιορίσει τη φωτιά ενώ μαζί τους συνδράμει και ένα πεζοπόρο 15μελές τμήμα του στρατού.

Ρίψεις από αέρος γίνονται πολύ λίγες αφού έχουν δυσκολέψει οι συνθήκες στη συλλογή νερού από θαλάσσης, ενώ υπήρξε και μια βλάβη σε ένα από τα 2 αεροπλάνα καναντέρ.

Τα άλλα 2 επέστρεψαν στην Αθήνα για άλλο περιστατικό, ενώ η επίσημη εκτίμηση της Πυροσβεστικής αναφέρει για καμένη έκταση 600 στρεμμάτων.

Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου της περιοχής Βλαμαρή κ. Θοδωρής Κοχλιός ανέφερε για έκταση 1900 στρεμμάτων.

Το ευτυχές είναι ότι δεν κάηκε το βυζαντινό εκκλησάκι του Αΐ-Γιάννη ενώ ήδη πολίτες είχαν προλάβει να πάρουν από μέσα τις εικόνες και να τις παραδώσουν στις μοναχές της Ζωοδόχου Πηγής.

Λόγω της επιδείνωσης των ανέμων και με δεδομένο ότι η Σάμος σήμερα είναι σε κατάσταση εξαιρετικού κινδύνου υπάρχει μεγάλη επιφυλακή για τυχόν αναζοπυρώσεις.

Σημαντική ήταν η διάνοιξη ενός δρόμου 300 περίπου μέτρων από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που βοήθησε να φτάσουν

πιο γρήγορα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πάντως για πολλά χρόνια υπήρχε αίτημα εθελοντών για διάνοιξη αυτού του δρόμου που όμως δεν εισακούστηκε ποτέ!

Όλοι εύχονται πριν πέσει το φως της ημέρας να είναι η φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Επίσης ανακρίνονται οι 2 συλληφθέντες άνδρες που βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς ώστε να ξεκαθαρίσει η αρχική αναφορά τους περί άλλων 2 αγνοουμένων (γυναίκα και ένα παιδί) που δεν έχουν βρεθεί μέχρι τώρα.

Παρόλα αυτά οι έρευνες αι από την Ελληνική ομάδα διάσωσης και άλλων εθελοντών συνεχίζονται.

Οι ανακριτικές αρχές πάντως βλέπουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το θέμα αφού οι 2 άνδρες στην αρχή δήλωσαν Σύριοι και έπειτα Αφγανοί ενώ εξετάζεται ποιο ήταν το οφελός τους ώστε να παραπλανήσουν τις αρχές με την αναφορά των άλλων 2 αγνοουμένων.

 

Άρθρο: Γιώργος Γαρυφάλλου

 

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
-2 #1 Απόστολος Τσιώλης 22-07-2013 16:50
Ποιός έβαλε τη φωτιά κ. Γαρυφάλλου αφού η περιοχή ούτε οικοδομική αξία έχει, ούτε καλλιέργειες έχει στην περιοχή;Πάλι οι Σαμιώτες γίνονται θύματα "εμπρηστών";Θα μας απαντήσει κανείς γιατί κάθε καλοκαίρι παρά τα μέτρα το νησάκι μας παραδίδεται στη λαίλαπα;Θα προστατεύσει κανείς αυτό τον έρμο τόπο;
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Μοιραστείτε...

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousGoogle BookmarksNewsvineLinkedinRSS Feed

Πρόσφατες αγγελίες...

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα614
ΕχθέςΕχθές2879
ΕβδομάδαΕβδομάδα12537
ΜήναςΜήνας62633
ΣύνολοΣύνολο543994
Statistik created: 2013-07-25T05:05:39+03:00
O καιρός σήμερα