ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Περιοδεία του Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά στη Σάμο

* Στη φωτογραφία...

Ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με τους διοργανωτές της ομιλίας Γιώργο Αβραμίδη Πρόεδρος Τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, τον κ. Γιάννη Παπαπαναγιώτου Nέος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ, και τον επιχειρηματία Γιακουμής Αμυρσώνης.

Χορηγοί της εκδήλωσης ο Ραδιοφωνικός Σταθμός 2000FM και η ηλεκτρονική Εφημερίδα Σαμιακή Γνώμη

 

Τη Σάμο επισκέφτηκε την Παρασκευή 11/3 και το Σάββατο 12/3 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και πολίτες για να συζητήσει μαζί τους το προσφυγικό και να τους ενημερώσει για τις προτάσεις του στο θέμα αυτό με κύρια αιχμή την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν, την αναστολή του Δουβλίνο 3 και την επιβολή οικονομικού εμπάργκο σε Σκόπια και Αλβανία.

Στις δικές του τόνισε δυνάμεις για το προσφυγικό πρέπει να στηριχθεί ο Ελληνικός λαός που δεν πρέπει να έχει αυταπάτες και δεν πρέπει να περιμένει τίποτε από τους Ευρωπαίους δήθεν εταίρους επισήμανε σε ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Αιολίς ο Νότης Μαριάς.

Ενόψει μάλιστα και της μεγαλειώδους αποτυχίας στις Βρυξέλλες της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. να αποφασίσουν συγκεκριμένες λύσεις για το προσφυγικό ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 40.000 και ο αριθμός τους θα αυξηθεί επιπλέον κατά 100.000 στο τέλος του μηνός.

Η Τουρκία συνεχίζει να υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα μεταφοράς προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου και η μετεγκατάσταση έχει μείνει στα χαρτιά αφού από τους 60.400 πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα λιγότεροι από 400. Η Ε.Ε. με την πολιτική της έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μόνη λύση να στηριχθεί πλέον ο Ελληνικός λαός στις δικές του δυνάμεις.

Η Ελλάδα λοιπόν πρέπει να αποχωρήσει από τη Σένγκεν για να πάψει έτσι να αποτελεί μαγνήτη για τους πρόσφυγες που έρχονται στην πατρίδα μου αντί να πάνε στη Βουλγαρία γιατί η Ελλάδα ως χώρα Σένγκεν χορηγεί στους πρόσφυγες ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν που τους επιτρέπουν να φτάσουν στη Γερμανία.»

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Επιπλέον η Ελλάδα πρέπει να αναστείλει το Δουβλίνο 3, να επιβάλει Οικονομικό Εμπάργκο στα Σκόπια και την Αλβανία ως αντίποινα προκειμένου να αναγκάσει τις χώρες αυτές να ανοίξουν για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες τα σύνορά τους τα οποία έχουν κλείσει παράνομα όπως δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.»

Ο κ. Μαριάς κατά την άφιξη του στη Σάμο την Παρασκευή το μεσημέρι επισκέφθηκε το HotSpot και το ΚΕ.Π.Υ. της Σάμου ενώ την επόμενη μέρα της ομιλίας του περπατώντας στον εμπορικό δρόμο της Σάμου, συνομίλησε με τους καταστηματάρχες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Στα πλαίσια των επαφών του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στη Σάμο σήμερα συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιο.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργεί στον Τουρισμό της Σάμου το προσφυγικό θέμα, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι αρνητικές εκτιμήσεις του Αντιπεριφερειάρχη για την φετινή τουριστική σεζόν

Στη συνέχεια είχε συνομιλία με τον επιχειρηματία ναυτιλιακό πράκτορα και ιδιοκτήτη του Ραδιοφωνικού Σταθμού 102 fm Ευάγγελο Τσακαλωφά για θέματα που αφορούν τις ραδιοφωνικές άδειες αλλά και για τις μεταγραφές στον Ραδιοφωνικό του σταθμό των Γιώργου Γαρυφάλλου και Γιώργου Αβραμίδη.

Ο Ευρωβουλευτής είχε σύντομη ομιλία και με τον πολιτευτή του Ποταμιού κ. Τσαλικίδη και αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Σάμου το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Σχόλια  

 
0 #1 Χρήστος Ψαρρός 13-03-2016 17:57
https://www.facebook.com/AthanatoiSpartiates4/photos/a.567497036740519.1073741828.555807411242815/601305726692983/?type=3&theater
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα2549
ΕχθέςΕχθές5538
ΕβδομάδαΕβδομάδα13618
ΜήναςΜήνας61357
ΣύνολοΣύνολο3881049
Statistik created: 2016-04-13T01:36:13+00:00
O καιρός σήμερα