ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Βρείτε μας στο Facebook...

Ανακοίνωση των εργαζομένων στον Δήμο Σάμου

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ»

Σάμος, 07 Ιουλίου 2013

Αριθ.Πρωτ. 32

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Η απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. επεκτείνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, οδηγώντας σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση των παραπάνω υπηρεσιών, αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ», ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.

Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι των παραπάνω κατηγοριών, αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει την απόλυση, μέσω διαθεσιμότητας, σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, 6.500 εργαζόμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι πλέον κατανοητό και στον πιο δύσπιστο συνάδελφο ότι οι διαθεσιμότητες-απολύσεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί και δεν πρέπει λοιπόν να μείνει αναπάντητη η πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης.

Αυτοί θέλουν με την προπαγάνδα τους να μας διαιρέσουν και να μας τρομοκρατήσουν.

Εμείς τους λέμε ότι δεν θα το πετύχουν.

Θα παλέψουμε με όπλο τον κοινό ενωτικό, δυναμικό, αποφασιστικό και τίμιο αγώνα μας.

Γι΄ αυτό, αγνοώντας την προπαγάνδα των πληρωμένων δημοσιογράφων και των εργολάβων των Μ.Μ.Ε. ότι, δεν θα απολυθεί κανείς και μέσω της διαδικασίας της αξιολόγησης θα μεταφερθούν στην Ελληνική Αστυνομία ή σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα πρέπει ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Από αυτό τον αγώνα δεν πρέπει και δεν μπορεί να λείψει κανένας μας.

Υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση είναι και οι στρουθοκαμηλισμοί των αιρετών.

Τώρα όμως είναι η ώρα των αποφάσεων.

Ή θα ταχθούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να μη διαλυθούν οι Δήμοι με άμεσες επιπτώσεις στους πολίτες ή θα διευκολύνουν για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής.

Στη δεύτερη επιλογή κινδυνεύουν να μετατραπούν σε στρατηγούς χωρίς στρατιώτες ή να κοιμηθούν Δήμαρχοι και να ξυπνήσουν κλητήρες.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου υπήρξε η μαζική παρουσία εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών των Δήμων τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, πλην των Κοινωνικών Δομών, (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να «ακρωτηριάσει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές και συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων του Δήμου Σάμου στην Πλατεία Δημαρχείου.

Οι φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης θα ανατραπούν στην πράξη μόνο από τον ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα μας.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην απόλυση και στην ανεργία και τους Ο.Τ.Α. στην πλήρη διάλυση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους του Δ.Σ

Η Πρόεδρος Τριτσινιώτου Γραμματική

Ανακοίνωση των εργαζομένων στον Δήμο ΣάμουΟ Γενικός Γραμματέας Χρήστου Εμμανουήλ

Μοιραστείτε...

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Επισκέπτες

ΣήμεραΣήμερα774
ΕχθέςΕχθές3972
ΕβδομάδαΕβδομάδα432
ΜήναςΜήνας92554
ΣύνολοΣύνολο3772076
Statistik created: 2016-03-21T01:09:03+00:00
O καιρός σήμερα